För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ljummen primörsallad med krämig dressing

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Den här krispiga salladen är vårig och ljuvligt god. Dressingen är pricken över i.

Tillagningstid: 45 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g potatis
  • 300 g späda morötter
  • 20 rädisa (1 knippe)
  • 1 knippe gröna gröna sparrisar
  • 150 g sockerärtor
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar
  • Grön dressing med örter:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 sardellfiléer
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 tsk finhackad färsk dragon eller torkad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Grön dressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala, dela och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala morötterna och skär i sneda slantar. Dela rädisorna i halvor. Skär sparrisen i tre bitar.
  3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till grönsakerna. Lägg i morötterna först. Efter 2 min, lägg i sparrisen. Efter ytterligare 2 min, lägg i sockerärterna. Efter 1 minut, lägg i rädisorna. Låt koka 30 sekunder till och häll sedan av vattnet i ett durkslag. Alla grönsaker ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar.
  4. Smält smöret och vänd försiktigt runt potatis och alla grönsaker. Smaka av med salt och peppar. Servera grönsakerna med dressingen bredvid.

Servering

Servera gärna till lammstek.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(9)

Tortellini med grönkål och valnötter

(9)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Krämig gryta med räkor

(18)

Börekpaj med mangold och fetaost

(8)

Grekisk sallad grundrecept

(7)

Quesadilla med quinoa och chili

(8)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g potatis
  • 300 g späda morötter
  • 20 rädisa (1 knippe)
  • 1 knippe gröna gröna sparrisar
  • 150 g sockerärtor
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar
  • Grön dressing med örter:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 sardellfiléer
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 tsk finhackad färsk dragon eller torkad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Ljummen primörsallad med krämig dressing

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Den här krispiga salladen är vårig och ljuvligt god. Dressingen är pricken över i.

Tillagningstid: 45 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grön dressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala, dela och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala morötterna och skär i sneda slantar. Dela rädisorna i halvor. Skär sparrisen i tre bitar.
  3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till grönsakerna. Lägg i morötterna först. Efter 2 min, lägg i sparrisen. Efter ytterligare 2 min, lägg i sockerärterna. Efter 1 minut, lägg i rädisorna. Låt koka 30 sekunder till och häll sedan av vattnet i ett durkslag. Alla grönsaker ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar.
  4. Smält smöret och vänd försiktigt runt potatis och alla grönsaker. Smaka av med salt och peppar. Servera grönsakerna med dressingen bredvid.

Servering

Servera gärna till lammstek.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(9)

Tortellini med grönkål och valnötter

(9)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(182)

Krämig gryta med räkor

(18)

Börekpaj med mangold och fetaost

(8)

Grekisk sallad grundrecept

(7)

Quesadilla med quinoa och chili

(8)