För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ljummen potatissallad med bacon och sparris

Betyg (1-5):
3.7 (20 betyg)

God och matig potatissallad med sparris, bacon, romansallad och tomater. Som toppas med en senapsdressing.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis, gärna små och fina
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon
  • 125 g romansallad, i grova bitar
  • 250 g baby plommontomater, halverade
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök
  • 2 dl krutonger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk söt senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dressing: Rör ihop senap och vinäger. Vispa i oljan i en tunn stråle tills det blir en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar. Dela potatisarna om de är stora och vänd ner i dressingen.
  2. Ansa och skär sparrisen i tre bitar. Stek hastigt i smör i en het panna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Varva potatis, sparris, bacon, sallad, tomater, gräslök och krutonger på ett serveringsfat. Smula över flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Gör egna krutonger av gårdagens bröd. Vänd runt i olja och stek eller rosta i ugnen tills de är knapriga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tony

2020-05-13

Jäkligt gott det blev, tack

Eleonore

2020-04-26

Toppengod tyckte hela familjen! Stekte grillost till vegetarianen och det funkade utmärkt! Den här blir fler ggr. Funkar till grillat om man tar bort bacon.

Liknande recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

(8)

Grekisk hamburgare

(3)

Sparris- och skinkomelett

(11)

Bookmaker- burgare

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(11)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(7)

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg potatis, gärna små och fina
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon
  • 125 g romansallad, i grova bitar
  • 250 g baby plommontomater, halverade
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök
  • 2 dl krutonger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk söt senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Ljummen potatissallad med bacon och sparris

Betyg (1-5):
3.7 (20 betyg)

God och matig potatissallad med sparris, bacon, romansallad och tomater. Som toppas med en senapsdressing.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dressing: Rör ihop senap och vinäger. Vispa i oljan i en tunn stråle tills det blir en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar. Dela potatisarna om de är stora och vänd ner i dressingen.
  2. Ansa och skär sparrisen i tre bitar. Stek hastigt i smör i en het panna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Varva potatis, sparris, bacon, sallad, tomater, gräslök och krutonger på ett serveringsfat. Smula över flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Gör egna krutonger av gårdagens bröd. Vänd runt i olja och stek eller rosta i ugnen tills de är knapriga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tony

2020-05-13

Jäkligt gott det blev, tack

Eleonore

2020-04-26

Toppengod tyckte hela familjen! Stekte grillost till vegetarianen och det funkade utmärkt! Den här blir fler ggr. Funkar till grillat om man tar bort bacon.

Liknande recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

(8)

Grekisk hamburgare

(3)

Sparris- och skinkomelett

(11)

Bookmaker- burgare

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(11)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(7)

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

(1)