Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Augusti är bönmånaden – nu smakar de som bäst.

Tillagningstid: 45 min + tid i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 2.5 dl matvete eller liknande, t ex kamutvete
  • 2 lagerblad
  • 2 timjankvistar
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sockerärtor
  • 2 dl gröna ärter (frysta/plockade ur skidor)
  • Brynt löksmör
  • 1 hackad gul lök
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 2 krukor persilja
  • salt och svartpeppar
  • Pannbiffar
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olja till stekning

Gör så här

  1. Koka matvete med lagerblad och timjan enligt anvisningen på förpackningen. (Lyft bort lagerblad och timjan när matvetet är klart.)

Brynt löksmör:

  1. Bryn löken i 50 g smör. Mixa resten av smöret med persilja och löken. Smaka av med salt och peppar. Rulla in i plastfolie och lägg i frysen minst 1 tim. (Låt det som blir över ligga kvar i frysen till andra måltider – det passar till det mesta).
  2. Skär haricots verts och sockerärtor i småbitar. Låt koka i saltat vatten ca 1 ½ min. Sila av och blanda runt med matvetet. Riv över lite av löksmöret och smaka av med salt och peppar.

Pannbiffar

  1. Sätt ev ugnen på 200°. Riv eller finhacka löken, och stek i smör tills den mjuknat utan att få färg. Rör ut ströbröd i vatten och låt svälla något. Blanda ner övriga ingredienser. Forma till små biffar och stek i olja till fin stekyta. Grädda klart i ugnen till en innertemperatur på 70°. Alternativt stek klart dem i stekpannan.

Tips

Kruxet med att koka matvetet perfekt är att inte koka den snustorr. Ta den från plattan när det är lite vätska kvar. Då blir konsistensen krämigare. Paul använder helst pärlgryn, en variant av matvete som innehåller mer fiber.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-08-04

Supergott!

Liknande recept

Fläskkotlett med röd quinoasallad - Coop

(8)

Köttfärssås med bovete - Coop

(10)

Lammytterfilé med grönsakscouscous - Coop

(7)

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete - Coop

(19)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad - Coop

(32)

Quinoasallad med lammfärsburgare - Coop

(0)

Kåldolmar med savoykål - Coop

(2)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar - Coop

(8)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 2.5 dl matvete eller liknande, t ex kamutvete
  • 2 lagerblad
  • 2 timjankvistar
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sockerärtor
  • 2 dl gröna ärter (frysta/plockade ur skidor)
  • Brynt löksmör
  • 1 hackad gul lök
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 2 krukor persilja
  • salt och svartpeppar
  • Pannbiffar
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 msk olja till stekning

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Augusti är bönmånaden – nu smakar de som bäst.

Tillagningstid: 45 min + tid i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvete med lagerblad och timjan enligt anvisningen på förpackningen. (Lyft bort lagerblad och timjan när matvetet är klart.)

Brynt löksmör:

  1. Bryn löken i 50 g smör. Mixa resten av smöret med persilja och löken. Smaka av med salt och peppar. Rulla in i plastfolie och lägg i frysen minst 1 tim. (Låt det som blir över ligga kvar i frysen till andra måltider – det passar till det mesta).
  2. Skär haricots verts och sockerärtor i småbitar. Låt koka i saltat vatten ca 1 ½ min. Sila av och blanda runt med matvetet. Riv över lite av löksmöret och smaka av med salt och peppar.

Pannbiffar

  1. Sätt ev ugnen på 200°. Riv eller finhacka löken, och stek i smör tills den mjuknat utan att få färg. Rör ut ströbröd i vatten och låt svälla något. Blanda ner övriga ingredienser. Forma till små biffar och stek i olja till fin stekyta. Grädda klart i ugnen till en innertemperatur på 70°. Alternativt stek klart dem i stekpannan.

Tips

Kruxet med att koka matvetet perfekt är att inte koka den snustorr. Ta den från plattan när det är lite vätska kvar. Då blir konsistensen krämigare. Paul använder helst pärlgryn, en variant av matvete som innehåller mer fiber.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-08-04

Supergott!

Liknande recept

Fläskkotlett med röd quinoasallad - Coop

(8)

Köttfärssås med bovete - Coop

(10)

Lammytterfilé med grönsakscouscous - Coop

(7)

Kryddiga köttbullar med mustigt matvete - Coop

(19)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad - Coop

(32)

Quinoasallad med lammfärsburgare - Coop

(0)

Kåldolmar med savoykål - Coop

(2)

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies