Linssoppa med ingefära och lime

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ta snabbtåget till Indien! Den här soppan med linser och smaker av spiskummin, ingefära och lime lagas i expressfart och passar utmärkt till både vardag och helg.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 kanelstång
  • 2 morötter, fint tärnade
  • 3 dl torkade röda linser
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • 1 lime, pressad saft och klyftor
  • koriander, till servering

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt ingefära, torra kryddor och kanelstång. Fräs ytterligare ett par minuter.
  2. Lägg i morötter och linser. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, ca 15 min. Smaka av med salt och limesaft. Servera med koriander och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2019-03-11

Jättegod

Liknande recept

Saffranssoppa med gremolata

(19)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 kanelstång
  • 2 morötter, fint tärnade
  • 3 dl torkade röda linser
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • 1 lime, pressad saft och klyftor
  • koriander, till servering

Linssoppa med ingefära och lime

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ta snabbtåget till Indien! Den här soppan med linser och smaker av spiskummin, ingefära och lime lagas i expressfart och passar utmärkt till både vardag och helg.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt ingefära, torra kryddor och kanelstång. Fräs ytterligare ett par minuter.
  2. Lägg i morötter och linser. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, ca 15 min. Smaka av med salt och limesaft. Servera med koriander och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2019-03-11

Jättegod

Liknande recept

Saffranssoppa med gremolata

(19)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies