Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg (1-5):
3.5 (20 betyg)

Perfekt höstsoppa med potatis och linser som serveras med en pannkaka.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 200 g rimmat stekfläsk (kan uteslutas för en vegetarisk soppa)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk torkad mejram
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 liter vatten
  • 3 dl torkade röda linser
  • 200 g mjölig potatis, skalad och tärnad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • Till servering
  • 1 dl senap, gärna grovkornig
  • Pannkaka i panna
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Stekta äpplen
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Strimla fläsket och stek i torr stekpanna till fin färg. Stek löken hastigt i olja i en kastrull med de torra kryddorna. Häll på vatten och tillsätt linser, potatis, fläsket, buljongtärning och lagerblad.
  2. Låt sjuda under lock ca 15 min. Späd eventuellt med vatten om du vill ha en lösare konsistens på soppan. mixa soppan slät.

Pannkaka:

  1. Rör ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt äggen, resten av mjölken och salt. Värm en stekpanna och klicka i smör. Häll i hela satsen pannkakssmet och stek på låg värme under lock ca 20 min. Vänd pannkakan och stek ytterligare 10 min utan lock.
  2. Tärna äpplena och stek i smör med socker och kanel. Servera soppan med en klick senap och de stekta äpplena till pannkakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2018-10-29

Till Coop redaktör: Tack ;o)

Coop redaktör

2018-10-16

Till Magnus: Tack för uppmärksamheten! Att soppan ska mixas är nu tillagt i beskrivningen.

Magnus

2018-10-15

Ok det blev väldigt gott, helt klart. Men enligt bilden ovan så ser det ju iaf i mina ögon ut som soppan är mixad...är den det? Min soppa blev klar buljongsoppa med linser, lök och bitar av potatis etc väl synliga. Det står ingenstans, inte ens som förslag, att man ska mixa den?!?

Tove

2017-12-11

Gott och enkelt! Godare variant av ärtsoppa, ny form på pannkakan som uppskattades av alla hemma. Detta kommer vi att laga igen!

Pernilla

2017-09-08

En riktigt god soppa och god pannkaka. Fick lite pannkaka över och åt den med färska björnbär till lunch. Mycket gott det också!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 200 g rimmat stekfläsk (kan uteslutas för en vegetarisk soppa)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk torkad mejram
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 liter vatten
  • 3 dl torkade röda linser
  • 200 g mjölig potatis, skalad och tärnad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • Till servering
  • 1 dl senap, gärna grovkornig
  • Pannkaka i panna
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Stekta äpplen
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg (1-5):
3.5 (20 betyg)

Perfekt höstsoppa med potatis och linser som serveras med en pannkaka.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla fläsket och stek i torr stekpanna till fin färg. Stek löken hastigt i olja i en kastrull med de torra kryddorna. Häll på vatten och tillsätt linser, potatis, fläsket, buljongtärning och lagerblad.
  2. Låt sjuda under lock ca 15 min. Späd eventuellt med vatten om du vill ha en lösare konsistens på soppan. mixa soppan slät.

Pannkaka:

  1. Rör ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt äggen, resten av mjölken och salt. Värm en stekpanna och klicka i smör. Häll i hela satsen pannkakssmet och stek på låg värme under lock ca 20 min. Vänd pannkakan och stek ytterligare 10 min utan lock.
  2. Tärna äpplena och stek i smör med socker och kanel. Servera soppan med en klick senap och de stekta äpplena till pannkakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2018-10-29

Till Coop redaktör: Tack ;o)

Coop redaktör

2018-10-16

Till Magnus: Tack för uppmärksamheten! Att soppan ska mixas är nu tillagt i beskrivningen.

Magnus

2018-10-15

Ok det blev väldigt gott, helt klart. Men enligt bilden ovan så ser det ju iaf i mina ögon ut som soppan är mixad...är den det? Min soppa blev klar buljongsoppa med linser, lök och bitar av potatis etc väl synliga. Det står ingenstans, inte ens som förslag, att man ska mixa den?!?

Tove

2017-12-11

Gott och enkelt! Godare variant av ärtsoppa, ny form på pannkakan som uppskattades av alla hemma. Detta kommer vi att laga igen!

Pernilla

2017-09-08

En riktigt god soppa och god pannkaka. Fick lite pannkaka över och åt den med färska björnbär till lunch. Mycket gott det också!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies