Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 dl belugalinser
  • 300 g blomkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och fördela på en plåt. Rulla runt i olja och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen 2-3 min per sida. Vänd ihop linser med blomkål, tomater, salladslök och rucola. Smaka av med salt.

Tips

Koka linserna på låg värme och ta av från värmen innan de spricker dvs lite innan koktidens slut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-01-30

JÄTTEGOTT!

Stina

2016-10-01

Jättetrist recept. Vi la till en senapsvinägrett, men det blev inte så kul ändå...

Liknande recept

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(7)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxbiffar med nudelsallad

(18)

Torskburgare med hemgjord dressing

(21)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl belugalinser
  • 300 g blomkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 30 g rucola

Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och fördela på en plåt. Rulla runt i olja och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen 2-3 min per sida. Vänd ihop linser med blomkål, tomater, salladslök och rucola. Smaka av med salt.

Tips

Koka linserna på låg värme och ta av från värmen innan de spricker dvs lite innan koktidens slut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-01-30

JÄTTEGOTT!

Stina

2016-10-01

Jättetrist recept. Vi la till en senapsvinägrett, men det blev inte så kul ändå...

Liknande recept

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

(7)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Blomkåls- Jansson

(96)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxbiffar med nudelsallad

(18)

Torskburgare med hemgjord dressing

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies