För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl belugalinser
  • 300 g blomkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 30 g rucola
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och fördela på en plåt. Rulla runt i olja och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen 2-3 min per sida. Vänd ihop linser med blomkål, tomater, salladslök och rucola. Smaka av med salt.

Tips

Koka linserna på låg värme och ta av från värmen innan de spricker dvs lite innan koktidens slut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-01-30

JÄTTEGOTT!

Stina

2016-10-01

Jättetrist recept. Vi la till en senapsvinägrett, men det blev inte så kul ändå...

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(16)

Tonfiskpasta med tomatsås

(14)

Torskburgare med hemgjord dressing

(25)

Matlåda med rökt lax

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

(10)

Lax med blomkålscouscous

(18)

Lax- och spenatpaj

(99)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl belugalinser
  • 300 g blomkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 250 g körsbärstomat, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 30 g rucola
  • 1 tsk salt

Linssallad med rostad blomkål och lax

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och fördela på en plåt. Rulla runt i olja och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen 2-3 min per sida. Vänd ihop linser med blomkål, tomater, salladslök och rucola. Smaka av med salt.

Tips

Koka linserna på låg värme och ta av från värmen innan de spricker dvs lite innan koktidens slut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-01-30

JÄTTEGOTT!

Stina

2016-10-01

Jättetrist recept. Vi la till en senapsvinägrett, men det blev inte så kul ändå...

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(16)

Tonfiskpasta med tomatsås

(14)

Torskburgare med hemgjord dressing

(25)

Matlåda med rökt lax

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

(10)

Lax med blomkålscouscous

(18)

Lax- och spenatpaj

(99)