Linser med citron och persilja

Betyg (1-5):
4.1 (40 betyg)

En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Fint att ha på buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 3 dl linser, t ex gröna linser eller belugalinser
  • 1 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 hackade morötter
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja eller kruspersilja
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.
  3. Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Indiska köttfärsknyten

(2)

Melonsallad med halloumi

(14)

Bruschetta med kyckling

(8)

Köttbullar med ingefära och senap

(0)

Bowl med sashimilax

(5)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Paj med varmrökt lax, purjolök och dill

(51)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl linser, t ex gröna linser eller belugalinser
  • 1 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 hackade morötter
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja eller kruspersilja
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 tsk salt

Linser med citron och persilja

Betyg (1-5):
4.1 (40 betyg)

En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Fint att ha på buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.
  3. Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Indiska köttfärsknyten

(2)

Melonsallad med halloumi

(14)

Bruschetta med kyckling

(8)

Köttbullar med ingefära och senap

(0)

Bowl med sashimilax

(5)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Paj med varmrökt lax, purjolök och dill

(51)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies