Linsburgare

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Burgare med röda linser och palsternacka smaksatta med bbq-sås.

Tillagningstid: 35 min + 1 tim att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka, grovriven
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • olja, till stekning
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 200 g huvudsallad, 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • majonnäs

Gör så här

  1. Lägg linserna i rikligt med ljummet vatten och låt stå minst 1 timme. Skölj av dem noga i kallt vatten och mixa slätt. Blanda linserna med palsternacka, bbq-sås, potatismjöl och salt.
  2. Forma till 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek linsburgarna till fin färg på medelvärme, ca 3 min/ sida. Fyll bröden med sallad, tomat, lök, burgare och majonnäs.

Tips

Blötlägg linserna på morgonen för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron - Coop

(95)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost - Coop

(1)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg - Coop

(6)

Red cooked pork - Coop

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(16)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka, grovriven
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • olja, till stekning
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 200 g huvudsallad, 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • majonnäs

Linsburgare

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Burgare med röda linser och palsternacka smaksatta med bbq-sås.

Tillagningstid: 35 min + 1 tim att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg linserna i rikligt med ljummet vatten och låt stå minst 1 timme. Skölj av dem noga i kallt vatten och mixa slätt. Blanda linserna med palsternacka, bbq-sås, potatismjöl och salt.
  2. Forma till 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek linsburgarna till fin färg på medelvärme, ca 3 min/ sida. Fyll bröden med sallad, tomat, lök, burgare och majonnäs.

Tips

Blötlägg linserna på morgonen för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron - Coop

(95)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost - Coop

(1)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg - Coop

(6)

Red cooked pork - Coop

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies