Linsburgare

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Burgare med röda linser och palsternacka smaksatta med bbq-sås.

Tillagningstid: 35 min + 1 tim att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka, grovriven
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • olja, till stekning
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 200 g huvudsallad, 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • majonnäs

Gör så här

  1. Lägg linserna i rikligt med ljummet vatten och låt stå minst 1 timme. Skölj av dem noga i kallt vatten och mixa slätt. Blanda linserna med palsternacka, bbq-sås, potatismjöl och salt.
  2. Forma till 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek linsburgarna till fin färg på medelvärme, ca 3 min/ sida. Fyll bröden med sallad, tomat, lök, burgare och majonnäs.

Tips

Blötlägg linserna på morgonen för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-09-04

Inte alls goda, för söta med både palsternacka och barbequesås. Kanske om man tar mycket salt och peppar i.

Liknande recept

Couscouspanna med fisk

(10)

Minestronesoppa med linser

(17)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Tofu Tikka

(25)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka, grovriven
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • olja, till stekning
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 200 g huvudsallad, 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • majonnäs

Linsburgare

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Burgare med röda linser och palsternacka smaksatta med bbq-sås.

Tillagningstid: 35 min + 1 tim att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg linserna i rikligt med ljummet vatten och låt stå minst 1 timme. Skölj av dem noga i kallt vatten och mixa slätt. Blanda linserna med palsternacka, bbq-sås, potatismjöl och salt.
  2. Forma till 4 burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek linsburgarna till fin färg på medelvärme, ca 3 min/ sida. Fyll bröden med sallad, tomat, lök, burgare och majonnäs.

Tips

Blötlägg linserna på morgonen för att spara tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-09-04

Inte alls goda, för söta med både palsternacka och barbequesås. Kanske om man tar mycket salt och peppar i.

Liknande recept

Couscouspanna med fisk

(10)

Minestronesoppa med linser

(17)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Tofu Tikka

(25)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies