Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Linsbiffar med sötpotatis och halloumi. Ringla över myntavinägretten vid stekningen. Extra goda om de serveras i salldsblad med yoghurtsås och tunt skivad rödlök.

Tillagningstid: 40 min
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 300 g sötpotatis
  • 1 dl kokta röda linser, på burk, avsköljda
  • 100 g halloumi, finriven
  • 1 selleristjälk, fintärnad
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Myntavinägrett
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Till servering
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • myntablad

Gör så här

  1. Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.
  2. Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.
  3. Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.
  4. Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.

Servering

Plättarna kan gärna serveras i salladsblad.

Tips

Serveras på buffébordet eller med ugnsrostade små potatisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Charlotta

2019-01-14

Gott men lite lite för att räcka som middag.

Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 300 g sötpotatis
  • 1 dl kokta röda linser, på burk, avsköljda
  • 100 g halloumi, finriven
  • 1 selleristjälk, fintärnad
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Myntavinägrett
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Till servering
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • myntablad

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Linsbiffar med sötpotatis och halloumi. Ringla över myntavinägretten vid stekningen. Extra goda om de serveras i salldsblad med yoghurtsås och tunt skivad rödlök.

Tillagningstid: 40 min
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.
  2. Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.
  3. Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.
  4. Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.

Servering

Plättarna kan gärna serveras i salladsblad.

Tips

Serveras på buffébordet eller med ugnsrostade små potatisar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Charlotta

2019-01-14

Gott men lite lite för att räcka som middag.

Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies