Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Biffarna får ett härligt crunch av linserna som bara blötläggs. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 40 min + blötläggning
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk jordnötssmör eller tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja
  • 1 tsk salt
  • olivolja, att steka i
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk torkad timjan
  • Dillyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk fryst dill
  • olivolja

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.
  3. Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.
  4. Blanda yoghurt, vitlök, dill med några droppar olja och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och dillyoghurt.

Tips

Vänd biffarna i sesamfrön så blir de ännu krispigare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Falafel med rödbetsspagetti "tabbouleh style" med tahinidipp - Coop

(2)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander - Coop

(1)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater - Coop

(38)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche - Coop

(15)

Fisksoppa med blåmusslor - Coop

(6)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön - Coop

(17)

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon - Coop

(20)

Cevapcici med morotstsatsiki - Coop

(22)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk jordnötssmör eller tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja
  • 1 tsk salt
  • olivolja, att steka i
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk torkad timjan
  • Dillyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk fryst dill
  • olivolja

Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Biffarna får ett härligt crunch av linserna som bara blötläggs. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 40 min + blötläggning
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.
  3. Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.
  4. Blanda yoghurt, vitlök, dill med några droppar olja och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och dillyoghurt.

Tips

Vänd biffarna i sesamfrön så blir de ännu krispigare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Falafel med rödbetsspagetti "tabbouleh style" med tahinidipp - Coop

(2)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander - Coop

(1)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater - Coop

(38)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche - Coop

(15)

Fisksoppa med blåmusslor - Coop

(6)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön - Coop

(17)

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon - Coop

(20)

Cevapcici med morotstsatsiki - Coop

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies