Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
3.65 (17 betyg)

Biffarna får ett härligt crunch av linserna som bara blötläggs. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 40 min + blötläggning
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk jordnötssmör eller tahini
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk torkad timjan
  • Dillyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk fryst dill
  • olivolja

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.
  3. Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.
  4. Blanda yoghurt, vitlök, dill med några droppar olja och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och dillyoghurt.

Tips

Vänd biffarna i sesamfrön så blir de ännu krispigare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-10-07

Tog mig över 20 år som vegetarian att lära mig att bara blötlägga baljväxter för biffar, tack vare det här receptet!

Liknande recept

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

(20)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

(1)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk jordnötssmör eller tahini
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk torkad timjan
  • Dillyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk fryst dill
  • olivolja

Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg (1-5):
3.65 (17 betyg)

Biffarna får ett härligt crunch av linserna som bara blötläggs. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 40 min + blötläggning
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.
  3. Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.
  4. Blanda yoghurt, vitlök, dill med några droppar olja och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och dillyoghurt.

Tips

Vänd biffarna i sesamfrön så blir de ännu krispigare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-10-07

Tog mig över 20 år som vegetarian att lära mig att bara blötlägga baljväxter för biffar, tack vare det här receptet!

Liknande recept

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

(20)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

Korvwrap med morotskross och cottage cheese

(1)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies