Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg (1-5):
4.44 (9 betyg)

Vegetariska kåldolmar med linser och ost

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 8 vitkålsblad eller savojkål
  • 250 g morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 290 g linser, avrunna, (nettovikt)
  • 3 dl kokt ris
  • 3 dl riven ost
  • 1.5 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kålbladen i saltat kokande vatten och koka ca 5 min.

Tomatsås:

  1. Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra ca 10 min. Fräs morötter, lök och vitlök i olja tills de är lätt mjuka.
  2. Ta stekpannan från värmen och tillsätt linser, ris, riven ost och persilja. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll tomatsåsen i en ugnsform. Fyll kålbladen med risfyllningen och lägg rullarna med skarven nedåt i tomatsåsen.
  4. Smula över fetaosten, ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

Fyllda auberginer

(19)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Kålpudding med ris

(55)

Buddha bowl

(9)

Garam masala kyckling

(31)

Pumpastroganoff

(150)

Vegetarisk wok med tofu

(3)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 8 vitkålsblad eller savojkål
  • 250 g morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 290 g linser, avrunna, (nettovikt)
  • 3 dl kokt ris
  • 3 dl riven ost
  • 1.5 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg (1-5):
4.44 (9 betyg)

Vegetariska kåldolmar med linser och ost

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kålbladen i saltat kokande vatten och koka ca 5 min.

Tomatsås:

  1. Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra ca 10 min. Fräs morötter, lök och vitlök i olja tills de är lätt mjuka.
  2. Ta stekpannan från värmen och tillsätt linser, ris, riven ost och persilja. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll tomatsåsen i en ugnsform. Fyll kålbladen med risfyllningen och lägg rullarna med skarven nedåt i tomatsåsen.
  4. Smula över fetaosten, ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

Fyllda auberginer

(19)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Kålpudding med ris

(55)

Buddha bowl

(9)

Garam masala kyckling

(31)

Pumpastroganoff

(150)

Vegetarisk wok med tofu

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies