Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Vegetariska kåldolmar med linser och ost

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 vitkålsblad eller savojkål
  • 250 g morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 290 g linser, avrunna, (nettovikt)
  • 3 dl kokt ris
  • 3 dl riven ost
  • 1.5 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kålbladen i saltat kokande vatten och koka ca 5 min.

Tomatsås:

  1. Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra ca 10 min. Fräs morötter, lök och vitlök i olja tills de är lätt mjuka.
  2. Ta stekpannan från värmen och tillsätt linser, ris, riven ost och persilja. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll tomatsåsen i en ugnsform. Fyll kålbladen med risfyllningen och lägg rullarna med skarven nedåt i tomatsåsen.
  4. Smula över fetaosten, ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tofustroganoff

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Risotto i ugn med lax

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Kålpudding med ris

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Risfyllda grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(13)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 8 vitkålsblad eller savojkål
  • 250 g morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 290 g linser, avrunna, (nettovikt)
  • 3 dl kokt ris
  • 3 dl riven ost
  • 1.5 dl finhackad färsk persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Vegetariska kåldolmar med linser och ost

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kålbladen i saltat kokande vatten och koka ca 5 min.

Tomatsås:

  1. Häll alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra ca 10 min. Fräs morötter, lök och vitlök i olja tills de är lätt mjuka.
  2. Ta stekpannan från värmen och tillsätt linser, ris, riven ost och persilja. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll tomatsåsen i en ugnsform. Fyll kålbladen med risfyllningen och lägg rullarna med skarven nedåt i tomatsåsen.
  4. Smula över fetaosten, ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tofustroganoff

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Risotto i ugn med lax

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Kålpudding med ris

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Risfyllda grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(13)