
Lingonsylt
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:Grill
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg lingon (ca 1 3/4 liter)
- 2 dl vatten
- 6 dl socker (ca 500 g)
Gör så här
- Lingonen kan kokas med vatten och socker från början, men sylten blir mer geleig och får klarare röd färg om sockret rörs ner.
- Bären kokas tillsammans med sockret: Rensa och skölj ev bären. Lägg dem i en gryta. Koka bär, vatten och socker ca 15 min. Tag grytan från värmen. Tag bort ev skum.
- Bären kokas, sockret rörs i: Rensa och skölj ev bären. Koka dem med vattnet 5-10 min. Tag bort ev skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och rör tills det är löst.
- Ös i båda fallen upp sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt.
- Vattenlingon: Fyll rena glasburkar med väl rensade och sköljda lingon. Häll på kokt kallt vatten upp till kanten och sätt genast på lock. Förvara svalt. Används i såser, sallader eller som tillbehör. Kan också serveras som dessert med socker.
Liknande recept
Lingonsylt
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:Grill
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lingonen kan kokas med vatten och socker från början, men sylten blir mer geleig och får klarare röd färg om sockret rörs ner.
- Bären kokas tillsammans med sockret: Rensa och skölj ev bären. Lägg dem i en gryta. Koka bär, vatten och socker ca 15 min. Tag grytan från värmen. Tag bort ev skum.
- Bären kokas, sockret rörs i: Rensa och skölj ev bären. Koka dem med vattnet 5-10 min. Tag bort ev skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och rör tills det är löst.
- Ös i båda fallen upp sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt.
- Vattenlingon: Fyll rena glasburkar med väl rensade och sköljda lingon. Häll på kokt kallt vatten upp till kanten och sätt genast på lock. Förvara svalt. Används i såser, sallader eller som tillbehör. Kan också serveras som dessert med socker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!