Lingonsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.72 (137 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lingon (ca 1 3/4 liter)
  • 2 dl vatten
  • 6 dl socker (ca 500 g)

Gör så här

  1. Lingonen kan kokas med vatten och socker från början, men sylten blir mer geleig och får klarare röd färg om sockret rörs ner.
  2. Bären kokas tillsammans med sockret: Rensa och skölj ev bären. Lägg dem i en gryta. Koka bär, vatten och socker ca 15 min. Tag grytan från värmen. Tag bort ev skum.
  3. Bären kokas, sockret rörs i: Rensa och skölj ev bären. Koka dem med vattnet 5-10 min. Tag bort ev skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och rör tills det är löst.
  4. Ös i båda fallen upp sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt.
  5. Vattenlingon: Fyll rena glasburkar med väl rensade och sköljda lingon. Häll på kokt kallt vatten upp till kanten och sätt genast på lock. Förvara svalt. Används i såser, sallader eller som tillbehör. Kan också serveras som dessert med socker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(20)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 kg lingon (ca 1 3/4 liter)
  • 2 dl vatten
  • 6 dl socker (ca 500 g)

Lingonsylt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.72 (137 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lingonen kan kokas med vatten och socker från början, men sylten blir mer geleig och får klarare röd färg om sockret rörs ner.
  2. Bären kokas tillsammans med sockret: Rensa och skölj ev bären. Lägg dem i en gryta. Koka bär, vatten och socker ca 15 min. Tag grytan från värmen. Tag bort ev skum.
  3. Bären kokas, sockret rörs i: Rensa och skölj ev bären. Koka dem med vattnet 5-10 min. Tag bort ev skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och rör tills det är löst.
  4. Ös i båda fallen upp sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt.
  5. Vattenlingon: Fyll rena glasburkar med väl rensade och sköljda lingon. Häll på kokt kallt vatten upp till kanten och sätt genast på lock. Förvara svalt. Används i såser, sallader eller som tillbehör. Kan också serveras som dessert med socker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(20)