För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lingonrutor

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

God syrlig lingonsylt som möter smörig havretopping är hemligheten bakom den här populära kakan från Torfolk Gård. Recept av Olle göransson och Marica Möller.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl lingonsylt, eller annan sylt
  • Havretopping
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Rör smöret smidigt och vispa ner ägget. Blanda mjöl, socker och bakpulver och rör ner i smörblandningen. Tryck ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper till en 1 cm hög platta och bred lingonsylten ovanpå.

Havretopping:

  1. Smält smöret och blanda med havregryn, socker och vaniljsocker. Häll smeten över lingonsylten så att det täcker. Grädda långt ner i ugnen 20–25 min. Skär i rutor när kakan svalnat något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabba marängbakelser

(2)

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

(9)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Syltgrottor

(2)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl lingonsylt, eller annan sylt
  • Havretopping
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Lingonrutor

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

God syrlig lingonsylt som möter smörig havretopping är hemligheten bakom den här populära kakan från Torfolk Gård. Recept av Olle göransson och Marica Möller.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smöret smidigt och vispa ner ägget. Blanda mjöl, socker och bakpulver och rör ner i smörblandningen. Tryck ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper till en 1 cm hög platta och bred lingonsylten ovanpå.

Havretopping:

  1. Smält smöret och blanda med havregryn, socker och vaniljsocker. Häll smeten över lingonsylten så att det täcker. Grädda långt ner i ugnen 20–25 min. Skär i rutor när kakan svalnat något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabba marängbakelser

(2)

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

(9)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Syltgrottor

(2)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(9)