Lingonparfait

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Parfait med lingon, kola och rostad mandelmassa. Enkel och julig efterrätt, god att toppa med riven mandelmassa och lingon.

Tillagningstid: 15 min + 8 tim i frys
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 397 g karamelliserad kondenserad mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl frysta lingon
  • Till servering
  • 100 g mandelmassa
  • lingon

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig och vänd ner karamelliserad kondenserad mjölk, kanel och lingon.
  2. Vänd varsamt ner äggvitan och häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg. (Håll koll så det inte blir bränt.)
  4. Ta ut parfaiten 5 min före servering och toppa med riven mandelmassa och ev lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-12-28

Lättlagad och väldigt god. Rostad mandelmassa var pricken över i.

Liknande recept

Spara recept

Paj med bär från skogen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mandelkaka med körsbär

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nationaldagsbakelse

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Mazarinkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sommartårta med limemarinerade jordgubbar

Betyg
Betyg
(107)
Spara recept

Smulpaj med havregryn

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 397 g karamelliserad kondenserad mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl frysta lingon
  • Till servering
  • 100 g mandelmassa
  • lingon

Lingonparfait

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Parfait med lingon, kola och rostad mandelmassa. Enkel och julig efterrätt, god att toppa med riven mandelmassa och lingon.

Tillagningstid: 15 min + 8 tim i frys
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig och vänd ner karamelliserad kondenserad mjölk, kanel och lingon.
  2. Vänd varsamt ner äggvitan och häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg. (Håll koll så det inte blir bränt.)
  4. Ta ut parfaiten 5 min före servering och toppa med riven mandelmassa och ev lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-12-28

Lättlagad och väldigt god. Rostad mandelmassa var pricken över i.

Liknande recept

Spara recept

Paj med bär från skogen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mandelkaka med körsbär

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nationaldagsbakelse

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Mazarinkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gino med glass

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sommartårta med limemarinerade jordgubbar

Betyg
Betyg
(107)
Spara recept

Smulpaj med havregryn

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Betyg
Betyg
(42)