Lingonmarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

En frisk marmelad med smak av kanel, citrus och pinjenötter.

Tillagningstid: 15 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lingon
  • 1.5 dl socker, gärna råsocker
  • 50 g smör
  • 1 kanelstång
  • 1 apelsin, rivet skal och saft av
  • 25 g pinjenötter
  • 1 msk gin

Gör så här

  1. Koka lingon, socker, smör, kanelstång, skal och saft ett par minuter. Sila ifrån lingonen men spara dem.
  2. Koka ihop lagen tills den är tjockflytande. Koka kraftigt utan lock, 5-10 minuter. Låt svalna. Rosta ev under tiden nötterna i torr het stekpanna. Rör ner nötter, lingon och ev gin i lagen.
  3. Häll marmeladen i ren glasburk, sätt på lock och låt svalna. Förvara svalt. Låt marmeladen bli rumsvarm innan den serveras. Gott till t ex köttbullar, stekt kött, kokt skinka, leverpastej.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Muurikkabröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fetaostbullar

Betyg
Betyg
(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g lingon
  • 1.5 dl socker, gärna råsocker
  • 50 g smör
  • 1 kanelstång
  • 1 apelsin, rivet skal och saft av
  • 25 g pinjenötter
  • 1 msk gin

Lingonmarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

En frisk marmelad med smak av kanel, citrus och pinjenötter.

Tillagningstid: 15 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka lingon, socker, smör, kanelstång, skal och saft ett par minuter. Sila ifrån lingonen men spara dem.
  2. Koka ihop lagen tills den är tjockflytande. Koka kraftigt utan lock, 5-10 minuter. Låt svalna. Rosta ev under tiden nötterna i torr het stekpanna. Rör ner nötter, lingon och ev gin i lagen.
  3. Häll marmeladen i ren glasburk, sätt på lock och låt svalna. Förvara svalt. Låt marmeladen bli rumsvarm innan den serveras. Gott till t ex köttbullar, stekt kött, kokt skinka, leverpastej.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Muurikkabröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fetaostbullar

Betyg
Betyg
(3)