
Lingonmarmelad
Betyg (1-5):
En frisk marmelad med smak av kanel, citrus och pinjenötter.
Tillagningstid: 15 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (7)
- 500 g lingon
- 1.5 dl socker, gärna råsocker
- 50 g smör
- 1 kanelstång
- 1 apelsin, rivet skal och saft av
- 25 g pinjenötter
- 1 msk gin
Gör så här
- Koka lingon, socker, smör, kanelstång, skal och saft ett par minuter. Sila ifrån lingonen men spara dem.
- Koka ihop lagen tills den är tjockflytande. Koka kraftigt utan lock, 5-10 minuter. Låt svalna. Rosta ev under tiden nötterna i torr het stekpanna. Rör ner nötter, lingon och ev gin i lagen.
- Häll marmeladen i ren glasburk, sätt på lock och låt svalna. Förvara svalt. Låt marmeladen bli rumsvarm innan den serveras. Gott till t ex köttbullar, stekt kött, kokt skinka, leverpastej.
Liknande recept
Lingonmarmelad
Betyg (1-5):
En frisk marmelad med smak av kanel, citrus och pinjenötter.
Tillagningstid: 15 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka lingon, socker, smör, kanelstång, skal och saft ett par minuter. Sila ifrån lingonen men spara dem.
- Koka ihop lagen tills den är tjockflytande. Koka kraftigt utan lock, 5-10 minuter. Låt svalna. Rosta ev under tiden nötterna i torr het stekpanna. Rör ner nötter, lingon och ev gin i lagen.
- Häll marmeladen i ren glasburk, sätt på lock och låt svalna. Förvara svalt. Låt marmeladen bli rumsvarm innan den serveras. Gott till t ex köttbullar, stekt kött, kokt skinka, leverpastej.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!