Lingonkaka

Betyg (1-5):
3.32 (56 betyg)

Söta små bärkakor som bara blir ännu godare med en klick glass till.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ingredienser:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 dl färska eller frysta lingon

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver, hälften av sockret matfettet till en smulig massa.
  2. Vispa ihop ägget med mjölken och rör ner. Bred ut smeten i en smord och bröad form. Strö över lingonen och resten av sockret.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Skär i bitar.

Servering

Servera gärna glass till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-14

Berit: Hej! Som det står i receptet ska kakan gräddas i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Att det står 35 minuter överst i receptet är en angivelse för hur lång tid hela receptet tar att laga. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Berit

2018-11-12

En fråga! 35 min o 225 grader. Stämmer det? Mina blev brända efter 25 min.

lin

2015-10-19

Jätte god

Maria

2013-12-12

Gott

Lineke

2012-11-11

Det her er en meget nem at lave og herlig kage. Tak!

Liknande recept

Frasvåfflor

(123)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranskladdkaka

(27)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)
7 st
  • Ingredienser:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 dl färska eller frysta lingon

Lingonkaka

Betyg (1-5):
3.32 (56 betyg)

Söta små bärkakor som bara blir ännu godare med en klick glass till.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver, hälften av sockret matfettet till en smulig massa.
  2. Vispa ihop ägget med mjölken och rör ner. Bred ut smeten i en smord och bröad form. Strö över lingonen och resten av sockret.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Skär i bitar.

Servering

Servera gärna glass till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-14

Berit: Hej! Som det står i receptet ska kakan gräddas i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Att det står 35 minuter överst i receptet är en angivelse för hur lång tid hela receptet tar att laga. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Berit

2018-11-12

En fråga! 35 min o 225 grader. Stämmer det? Mina blev brända efter 25 min.

lin

2015-10-19

Jätte god

Maria

2013-12-12

Gott

Lineke

2012-11-11

Det her er en meget nem at lave og herlig kage. Tak!

Liknande recept

Frasvåfflor

(123)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranskladdkaka

(27)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies