Lingon- och marängpaj

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Ugnstemperatur:125-175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 125 g smör
  • 1 msk maizena
  • 1 dl saft av citrusfrukter, t ex citron, apelsin och lime
  • 2 citrusfrukter, finrivet skal
  • 3 ägg
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 dl tinade lingon, att strö över fyllningen
  • Schweizisk maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 min.

Fyllning:

  1. Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.

Schweizisk maräng:

  1. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 min. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 125 g smör
  • 1 msk maizena
  • 1 dl saft av citrusfrukter, t ex citron, apelsin och lime
  • 2 citrusfrukter, finrivet skal
  • 3 ägg
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 dl tinade lingon, att strö över fyllningen
  • Schweizisk maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Lingon- och marängpaj

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Ugnstemperatur:125-175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 min.

Fyllning:

  1. Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.

Schweizisk maräng:

  1. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 min. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies