Lingon- och marängpaj

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Ugnstemperatur:125º-175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 125 g smör
  • 1 msk maizena
  • 1 dl saft av citrusfrukter, t ex citron, apelsin och lime
  • 2 citrusfrukter, finrivet skal
  • 3 ägg
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 dl tinade lingon, att strö över fyllningen
  • Schweizisk maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 min.

Fyllning:

  1. Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.

Schweizisk maräng:

  1. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 min. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallontarte

(34)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Blåbärscocotter

(19)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 125 g smör
  • 1 msk maizena
  • 1 dl saft av citrusfrukter, t ex citron, apelsin och lime
  • 2 citrusfrukter, finrivet skal
  • 3 ägg
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 dl tinade lingon, att strö över fyllningen
  • Schweizisk maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Lingon- och marängpaj

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Ugnstemperatur:125º-175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 min.

Fyllning:

  1. Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.

Schweizisk maräng:

  1. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 min. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallontarte

(34)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Blåbärscocotter

(19)

Jordgubbssoppa med marshmallows

(14)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies