
Lingon- och chilichutney
Betyg (1-5):
Söt, stark och bärig chutney med anslag av kanel att servera till kött eller stark ost.
Tillagningstid: 50 minuter
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 hackade gula lökar
- 1 liter lingon
- 3 dl socker
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 kanelstång
- 2 krm kajennpeppar
- 1 strimlad röd chili
Gör så här
- Blanda alla ingredienser utom chilin i en kastrull och koka på svag värme ca 40 minuter. Lägg i chilin när ca 5 minuter av koktiden återstår.
- Ös upp chutneyn i rena burkar, sätt genast på lock. Förvara svalt.
- Servera som tillbehör till kött, passar också bra till hårda ostar som t ex parmesan.
Liknande recept
Lingon- och chilichutney
Betyg (1-5):
Söt, stark och bärig chutney med anslag av kanel att servera till kött eller stark ost.
Tillagningstid: 50 minuter
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser utom chilin i en kastrull och koka på svag värme ca 40 minuter. Lägg i chilin när ca 5 minuter av koktiden återstår.
- Ös upp chutneyn i rena burkar, sätt genast på lock. Förvara svalt.
- Servera som tillbehör till kött, passar också bra till hårda ostar som t ex parmesan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!