För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lingon- och chilichutney

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Söt, stark och bärig chutney med anslag av kanel att servera till kött eller stark ost.

Tillagningstid: 50 minuter
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 liter lingon
  • 3 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 kanelstång
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 strimlad röd chili

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom chilin i en kastrull och koka på svag värme ca 40 minuter. Lägg i chilin när ca 5 minuter av koktiden återstår.
  2. Ös upp chutneyn i rena burkar, sätt genast på lock. Förvara svalt.
  3. Servera som tillbehör till kött, passar också bra till hårda ostar som t ex parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 liter lingon
  • 3 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 kanelstång
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 strimlad röd chili

Lingon- och chilichutney

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Söt, stark och bärig chutney med anslag av kanel att servera till kött eller stark ost.

Tillagningstid: 50 minuter
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom chilin i en kastrull och koka på svag värme ca 40 minuter. Lägg i chilin när ca 5 minuter av koktiden återstår.
  2. Ös upp chutneyn i rena burkar, sätt genast på lock. Förvara svalt.
  3. Servera som tillbehör till kött, passar också bra till hårda ostar som t ex parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)