Libanesisk kyckling med tabbouleh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (68 betyg)

Kryddig och spännande kycklingrätt med smak av vitlök, tomat och koriander som gör vardagen roligare..

Tillagningstid: 45 minuter
Svårighetsgrad:Medel
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kycklingkött, i mindre bitar
  • 2 msk olja
  • 100 g halverade champinjoner
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 15 körsbärstomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Tabbouleh:
  • 3 dl grov bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1.5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 dl fint skuren bladpersilja
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 2 tärnade tomater
  • 3 fint strimlade salladslökar
  • Dressing:
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Stek kycklingen gyllene runt om i olja, cirka 3 minuter. Lägg i champinjonerna och låt steka ett par minuter. Tillsätt ketchup, fransk senap, vitlök, ajvar relish, salt och peppar. Låt koka samman, cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt citron och tomater och koka ett par minuter till. Toppa med koriander. Koka bulgurn i vatten och grönsaksbuljong enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda med persilja, mynta, tomat och salladslök.
  3. Rör ihop citron, olja, salt och peppar till en dressing och blanda med bulgurn.

Servering

Servera gärna med hummus och pitabröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2017-06-02

Jättegod och lättlagad! Den läggs till spara recept!

Stig

2015-07-15

Fin meningsuppbyggnad Sara. Joel: Koka som i att låta vatten hettas upp tills det bubblar.

MrsL

2015-01-03

Jättegott trots att vi inte hade riktigt alla ingredienserna!

joel

2014-03-07

vadå koka

Caroline

2013-12-23

En favorit. Underbart god, hälsosam och snabb! Gammal som ung har gillat denna rätt. Tack!

sara

2013-03-21

ja slå vad om att annan mat är godare än svenska mat rätter hela tiden

Henrik

2012-07-13

Grymt god! Mynta, persilja och tomater år en fantastisk kombination. lättlagat också!

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 800 g kycklingkött, i mindre bitar
  • 2 msk olja
  • 100 g halverade champinjoner
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 15 körsbärstomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Tabbouleh:
  • 3 dl grov bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1.5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 dl fint skuren bladpersilja
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 2 tärnade tomater
  • 3 fint strimlade salladslökar
  • Dressing:
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar

Libanesisk kyckling med tabbouleh

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (68 betyg)

Kryddig och spännande kycklingrätt med smak av vitlök, tomat och koriander som gör vardagen roligare..

Tillagningstid: 45 minuter
Svårighetsgrad:Medel
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kycklingen gyllene runt om i olja, cirka 3 minuter. Lägg i champinjonerna och låt steka ett par minuter. Tillsätt ketchup, fransk senap, vitlök, ajvar relish, salt och peppar. Låt koka samman, cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt citron och tomater och koka ett par minuter till. Toppa med koriander. Koka bulgurn i vatten och grönsaksbuljong enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda med persilja, mynta, tomat och salladslök.
  3. Rör ihop citron, olja, salt och peppar till en dressing och blanda med bulgurn.

Servering

Servera gärna med hummus och pitabröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2017-06-02

Jättegod och lättlagad! Den läggs till spara recept!

Stig

2015-07-15

Fin meningsuppbyggnad Sara. Joel: Koka som i att låta vatten hettas upp tills det bubblar.

MrsL

2015-01-03

Jättegott trots att vi inte hade riktigt alla ingredienserna!

joel

2014-03-07

vadå koka

Caroline

2013-12-23

En favorit. Underbart god, hälsosam och snabb! Gammal som ung har gillat denna rätt. Tack!

sara

2013-03-21

ja slå vad om att annan mat är godare än svenska mat rätter hela tiden

Henrik

2012-07-13

Grymt god! Mynta, persilja och tomater år en fantastisk kombination. lättlagat också!

Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)