Lerpottasill

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Den honungskaramelliserade rödlöken blir så otroligt god till matjessillen, en riktig höjdare!

Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 hela filéer matjessill
  • 1 stor rödlök
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk flytande honung
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 msk hackad gräslök
  • dill
  • 3 msk skirat smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär upp sillfiléerna och lägg upp dem på ett fat. Skiva lök tunt, gärna på en mandolin.
  2. Stek löken på medelvärme i smör och tillsätt honungen mot slutet. Salta och peppra och låt svalna.
  3. Lägg löken och grovhackat ägg ovanpå sillen. Strö över gräslök och dill. Ringla över skirat smör precis vid servering.

Skirat smör:

  1. Smält smöret försiktigt och skeda bort det vita mjölkproteinet som fälls ut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-01-06

Jättegott matjessillrecept.

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Ädelostpaj med spenat

(7)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 hela filéer matjessill
  • 1 stor rödlök
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk flytande honung
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 msk hackad gräslök
  • dill
  • 3 msk skirat smör
  • salt och svartpeppar

Lerpottasill

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Den honungskaramelliserade rödlöken blir så otroligt god till matjessillen, en riktig höjdare!

Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär upp sillfiléerna och lägg upp dem på ett fat. Skiva lök tunt, gärna på en mandolin.
  2. Stek löken på medelvärme i smör och tillsätt honungen mot slutet. Salta och peppra och låt svalna.
  3. Lägg löken och grovhackat ägg ovanpå sillen. Strö över gräslök och dill. Ringla över skirat smör precis vid servering.

Skirat smör:

  1. Smält smöret försiktigt och skeda bort det vita mjölkproteinet som fälls ut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Marie

2016-01-06

Jättegott matjessillrecept.

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Ädelostpaj med spenat

(7)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies