Lenas tabbouleh

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Persilja och mynta är klassisk smaksättning på tabbouleh.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 dl bulgur
  • 250 g körsbärstomat
  • 0.5 gurka
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • Till garnering
  • 1 liten rödlök
  • myntablad

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.
  2. Dela tomaterna. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
  3. Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Vänd ner bulgur, tomater, gurka, persilja och mynta. Smaka av med salt. Täck med plast och låt stå i kylen minst 30 min.
  4. Garnera med rödlöksringar och myntablad.

Servering

Servera till grillat, gärna Enkla lammfärsspett.

Tips

Funkar också bra att byta bulgur mot couscous eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Carin

2017-07-30

Jag bytte ut bulgur till pärlcoscos och det blev super

Liknande recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(42)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Majs- och melonsallad med bacondressing

(5)

Grillad potatis med tzatziki

(2)

Sweet corn kachumbari

(5)

Wrap med curryröra på tofu

(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl bulgur
  • 250 g körsbärstomat
  • 0.5 gurka
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • Till garnering
  • 1 liten rödlök
  • myntablad

Lenas tabbouleh

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Persilja och mynta är klassisk smaksättning på tabbouleh.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna.
  2. Dela tomaterna. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
  3. Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Vänd ner bulgur, tomater, gurka, persilja och mynta. Smaka av med salt. Täck med plast och låt stå i kylen minst 30 min.
  4. Garnera med rödlöksringar och myntablad.

Servering

Servera till grillat, gärna Enkla lammfärsspett.

Tips

Funkar också bra att byta bulgur mot couscous eller quinoa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Carin

2017-07-30

Jag bytte ut bulgur till pärlcoscos och det blev super

Liknande recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(42)

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

(1)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Majs- och melonsallad med bacondressing

(5)

Grillad potatis med tzatziki

(2)

Sweet corn kachumbari

(5)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies