För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lemon curd-paj med marshmallows

Betyg (1-5):
2.4 (5 betyg)

Saftig syrlig lemon curd-paj i små portionsformar som toppas med marshmallows och serveras med lättvispad grädde. Kan inte bli en bättre efterrätt.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 340 g lemon curd
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • minimarshmallow, till topping

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i sex små låga smorda pajformar ca 11 cm i diameter. Låt stå i frysen ca 10 min.
  2. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop lemon curd med grädde, äggulor och vaniljsocker.
  3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 13 min. Lägg på marshmallows efter 8 min. Låt svalna innan servering.

Servering

Servera gärna med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2020-05-10

Avråder från det gär receptet, det stelnar aldrig!

Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Renee, Beckman och Ryngberg. Beklaga att det blev som det blev, verkligen tråkigt när man ska bjuda folk. Vi har provbakat det här receptet en gång till och resultatet blev bra. Det vi har använt är färdigköpt lemon curd. Har man hemlagad lemon curd kan vi inte garantera resultatet. Främsta orsaken tror vi kan vara storleken på pajformarna, vi har förtydligat storlek i texten. Dom stelnar mer när dom kallnar. Mvh provköket

Renee

2020-04-12

Tänkte bjuda på dessa pajer till efterrätt på påskafton....men resultatet blev precis som föregående kommentarer...en ostelnad sockerkaksmet med citronsmak ! Panik ! Fick snabbt tänka om ....fick göra maränger....och så fick det bli marängsviss....puh! Snälla..ta bort detta recept...det kan inte bara vara en slump att tre st. misslyckas så totalt .

Beckman

2020-04-11

Misslyckad Följde receptet till punkt och pricka. Ökade även tiden i ugnen. Stelnade aldrig. Fick slängas. Tråkigt.

Ryngberg

2020-04-11

Misslyckad, blev en rinnig sörja. Följde receptet, vispade lemon curd, äggula, samt andra ingredienser, men ville inte stelna. Tråkigt, men smaken var där.

Liknande recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Vit chokladtryffel

(39)

Varm mango med honung och ingefära

(27)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 340 g lemon curd
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • minimarshmallow, till topping

Lemon curd-paj med marshmallows

Betyg (1-5):
2.4 (5 betyg)

Saftig syrlig lemon curd-paj i små portionsformar som toppas med marshmallows och serveras med lättvispad grädde. Kan inte bli en bättre efterrätt.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i sex små låga smorda pajformar ca 11 cm i diameter. Låt stå i frysen ca 10 min.
  2. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop lemon curd med grädde, äggulor och vaniljsocker.
  3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 13 min. Lägg på marshmallows efter 8 min. Låt svalna innan servering.

Servering

Servera gärna med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2020-05-10

Avråder från det gär receptet, det stelnar aldrig!

Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Renee, Beckman och Ryngberg. Beklaga att det blev som det blev, verkligen tråkigt när man ska bjuda folk. Vi har provbakat det här receptet en gång till och resultatet blev bra. Det vi har använt är färdigköpt lemon curd. Har man hemlagad lemon curd kan vi inte garantera resultatet. Främsta orsaken tror vi kan vara storleken på pajformarna, vi har förtydligat storlek i texten. Dom stelnar mer när dom kallnar. Mvh provköket

Renee

2020-04-12

Tänkte bjuda på dessa pajer till efterrätt på påskafton....men resultatet blev precis som föregående kommentarer...en ostelnad sockerkaksmet med citronsmak ! Panik ! Fick snabbt tänka om ....fick göra maränger....och så fick det bli marängsviss....puh! Snälla..ta bort detta recept...det kan inte bara vara en slump att tre st. misslyckas så totalt .

Beckman

2020-04-11

Misslyckad Följde receptet till punkt och pricka. Ökade även tiden i ugnen. Stelnade aldrig. Fick slängas. Tråkigt.

Ryngberg

2020-04-11

Misslyckad, blev en rinnig sörja. Följde receptet, vispade lemon curd, äggula, samt andra ingredienser, men ville inte stelna. Tråkigt, men smaken var där.

Liknande recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Vit chokladtryffel

(39)

Varm mango med honung och ingefära

(27)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(17)