För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lemon curd-paj med marshmallows

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Saftig syrlig lemon curd-paj i små portionsformar som toppas med marshmallows och serveras med lättvispad grädde. Kan inte bli en bättre efterrätt.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 340 g lemon curd
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • minimarshmallow, till topping

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i sex små smorda pajformar. Låt stå i frysen ca 10 min.
  2. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop lemon curd med grädde, äggulor och vaniljsocker.
  3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 13 min. Lägg på marshmallows efter 8 min. Låt svalna innan servering.

Servering

Servera gärna med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Smoothie med mango

(7)

Mango- och jordgubbsslush

(6)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Rabarberpaj

(43)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 340 g lemon curd
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • minimarshmallow, till topping

Lemon curd-paj med marshmallows

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Saftig syrlig lemon curd-paj i små portionsformar som toppas med marshmallows och serveras med lättvispad grädde. Kan inte bli en bättre efterrätt.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i sex små smorda pajformar. Låt stå i frysen ca 10 min.
  2. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop lemon curd med grädde, äggulor och vaniljsocker.
  3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 13 min. Lägg på marshmallows efter 8 min. Låt svalna innan servering.

Servering

Servera gärna med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Smoothie med mango

(7)

Mango- och jordgubbsslush

(6)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

Rabarberpaj

(43)