Laxtartar på rågbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.87 (15 betyg)

Goda små snittar med smak av lax, kapris och dijonsenap.

Tillagningstid: 20 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g laxfilé (ska ha varit fryst i 72 timmar)
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 5 skivor surdegsbröd av råg
  • 100 g färskost
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Tärna laxen så fint det går. Blanda fisken med resten av ingredienserna i en skål.
  2. Skär brödet i mindre bitar, cirka 5x5 centimeter, och bred på lite färskost. Fördela tartarblandningen i små klickar på varje bit och garnera med en liten dillkvist.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g laxfilé (ska ha varit fryst i 72 timmar)
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 5 skivor surdegsbröd av råg
  • 100 g färskost
  • dillkvistar

Laxtartar på rågbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.87 (15 betyg)

Goda små snittar med smak av lax, kapris och dijonsenap.

Tillagningstid: 20 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna laxen så fint det går. Blanda fisken med resten av ingredienserna i en skål.
  2. Skär brödet i mindre bitar, cirka 5x5 centimeter, och bred på lite färskost. Fördela tartarblandningen i små klickar på varje bit och garnera med en liten dillkvist.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(6)