Laxtartar

Betyg (1-5):
2.29 (14 betyg)

Varsitt slott av gravad lax och sardeller med örtkryddning och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 msk finhackade cornichoner
  • 2 msk kapris
  • 0.25 dl hackade, färska örter, t ex koriander och dill
  • 300 g gravad lax, i små tärningar
  • Servering:
  • 1 klyftad citron
  • 100 g knäckebröd

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och vinäger och vispa därefter ner oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar. Pressa ner blandningen i portionsformar och vält upp på tallrikar.

Servering

Servera med citronklyftor och bröd, gärna knäckebröd (laktosfritt till den som är laktosintolerant, mjölkfritt till den som inte tål mjölk).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Skagenröra

(29)

Krämig wasabisill

(6)

Rödbetskorgar med ostkräm

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 msk finhackade cornichoner
  • 2 msk kapris
  • 0.25 dl hackade, färska örter, t ex koriander och dill
  • 300 g gravad lax, i små tärningar
  • Servering:
  • 1 klyftad citron
  • 100 g knäckebröd

Laxtartar

Betyg (1-5):
2.29 (14 betyg)

Varsitt slott av gravad lax och sardeller med örtkryddning och kapris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och vinäger och vispa därefter ner oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar. Pressa ner blandningen i portionsformar och vält upp på tallrikar.

Servering

Servera med citronklyftor och bröd, gärna knäckebröd (laktosfritt till den som är laktosintolerant, mjölkfritt till den som inte tål mjölk).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Skagenröra

(29)

Krämig wasabisill

(6)

Rödbetskorgar med ostkräm

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies