Laxtårta

Laxtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Laxtårta på kavring och utan gelatin. Festlig smörgåstårta med både lax- och räkfyllning, klädd med färskost och lax och toppad med rom. En succé på festens buffé!

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner
  • 2 kavring skivade till långa skivor
  • Laxfyllning:
  • 5 dl Kesella
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 citron, pressad saft
  • 400 g varmrökt lax
  • peppar
  • Räkfyllning:
  • 0.5 purjolök
  • 400 g räkor utan skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
  • peppar
  • salt
  • Garnering:
  • 200 g färskost
  • 500 g skivad kallrökt lax
  • 2 kokta, skivade eller delade ägg
  • 1.5 rom
  • 150 g skalade räkor
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl ärtskott
  • 1 skivad citron

Gör så här

Laxfyllning

  1. Blanda kesella med dill, senap och citron. Finstrimla laxen och blanda med kesellaröran. Smaka av med peppar.

Räkfyllning

  1. Snitta, skölj och finhacka purjolöken. Hacka räkorna grovt. Blanda majonnäs, yoghurt och purjolök. Tillsätt räkorna och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Montering och Garnering

  1. Lägg två skivor intill varandra och bred på ett jämnt lager med hälften av laxfyllningen. Lägg på två brödskivor bredvid varandra och bred på räkfyllningen. Lägg på två brödskivor och fördela resten av laxfyllningen. Lägg på de sista två brödskivorna. Bred färskosten i ett tunt lager över hela tårtan. Fäst sedan laxskivorna omlott så att de täcker färskosten. Toppa med ägg, rom, räkor, dill, ärtskott och skivad citron.
Laxtårta
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 kavring skivade till långa skivor
  • Laxfyllning:
  • 5 dl Kesella
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 citron, pressad saft
  • 400 g varmrökt lax
  • peppar
  • Räkfyllning:
  • 0.5 purjolök
  • 400 g räkor utan skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matlagningsyoghurt (10%)
  • peppar
  • salt
  • Garnering:
  • 200 g färskost
  • 500 g skivad kallrökt lax
  • 2 kokta, skivade eller delade ägg
  • 1.5 rom
  • 150 g skalade räkor
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl ärtskott
  • 1 skivad citron

Laxtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Laxtårta på kavring och utan gelatin. Festlig smörgåstårta med både lax- och räkfyllning, klädd med färskost och lax och toppad med rom. En succé på festens buffé!

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Gör så här

Laxfyllning

  1. Blanda kesella med dill, senap och citron. Finstrimla laxen och blanda med kesellaröran. Smaka av med peppar.

Räkfyllning

  1. Snitta, skölj och finhacka purjolöken. Hacka räkorna grovt. Blanda majonnäs, yoghurt och purjolök. Tillsätt räkorna och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Montering och Garnering

  1. Lägg två skivor intill varandra och bred på ett jämnt lager med hälften av laxfyllningen. Lägg på två brödskivor bredvid varandra och bred på räkfyllningen. Lägg på två brödskivor och fördela resten av laxfyllningen. Lägg på de sista två brödskivorna. Bred färskosten i ett tunt lager över hela tårtan. Fäst sedan laxskivorna omlott så att de täcker färskosten. Toppa med ägg, rom, räkor, dill, ärtskott och skivad citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-03-30

Tack för att du uppmärksammade oss på det. Det ska vara 2 ägg.

Agneta

2012-03-29

2 kilo ägg.Måste vara felskrivning!