Laxsashimi med syrlig pepparrotsvinägrett
  • Tid 15 min

Laxsashimi med syrlig pepparrotsvinägrett

0 (0 betyg)

Pröva denna goda laxrätt med lite sting ifrån pepparoten.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 300 g laxfilé av hög kvalitet
  • 10 rädisor, tunt skivade
  • 2 msk tunt skuren färsk gräslök
Pepparrotsvinägrett
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till vinägretten och rör tills sockret lösts upp. Skär laxen i ca ½ cm-skivor. Lägg upp på ett serveringsfat.

  2. 2

    Skeda över vinägretten och toppa med rädisor och gräslök.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Eva: Ja, det ska vara rå lax. Lycka till!

  • Eva

    Rå lax?