
Laxsashimi med sesamfrön
Betyg (1-5):
Lättlagad "sushi".
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g laxfilé, t ex Salma
- 2 msk svarta sesamfrön
- 2 msk sesamfrön
- 0.5 msk flingsalt
- 2 tsk olja
- Till servering:
- 1 skivad avokado
- gari - inlagd ingefära
- wasabi
- japansk soja
Gör så här
- Skär laxen i avlånga bitar, ca 3 cm tjocka. Blanda sesamfröna med salt på en tallrik och rulla laxbitarna så det täcks helt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbitarna hastigt runt om. Laxen ska fortfarande vara helt rå inuti. Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv.
- Lägg lax, avokado, gari och en klick wasabi på 4 tallrikar. Servera med varsin liten skål med soja att doppa i.
Liknande recept
Laxsashimi med sesamfrön
Betyg (1-5):
Lättlagad "sushi".
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär laxen i avlånga bitar, ca 3 cm tjocka. Blanda sesamfröna med salt på en tallrik och rulla laxbitarna så det täcks helt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbitarna hastigt runt om. Laxen ska fortfarande vara helt rå inuti. Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv.
- Lägg lax, avokado, gari och en klick wasabi på 4 tallrikar. Servera med varsin liten skål med soja att doppa i.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!