Laxsashimi

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Mild lax med het wasabi på en krispig gurkskiva blir ett gott och lite annorlunda tillbehör.

Tillagningstid: 45 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 400 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 gurka
  • Topping:
  • 0.5 dl kesella, 10 %
  • 0.5 tsk riven wasabi eller wasabi på tub
  • 50 g laxrom eller annan storkornig rom
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt skinn och ta bort ben från laxen. Skär den i bitar, cirka 3 x 4 centimeter och lägg dem i en skål. Blanda salt och socker med laxen. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Skär gurkan 5 mm tjocka skivor. Lägg på en laxbit och skär bort gurkan utanför laxkanten.

Topping

  1. Blanda kesella och wasabi och bred ett tunt lager på laxen. Klicka på lite rom och avsluta med rivet limeskal.

Tips

Istället för wasabi kan man använda riven pepparrot eller pepparrot på tub. Ger en något mildare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Vegopiroger

(8)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 400 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 gurka
  • Topping:
  • 0.5 dl kesella, 10 %
  • 0.5 tsk riven wasabi eller wasabi på tub
  • 50 g laxrom eller annan storkornig rom
  • 1 lime, rivet skal

Laxsashimi

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Mild lax med het wasabi på en krispig gurkskiva blir ett gott och lite annorlunda tillbehör.

Tillagningstid: 45 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt skinn och ta bort ben från laxen. Skär den i bitar, cirka 3 x 4 centimeter och lägg dem i en skål. Blanda salt och socker med laxen. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Skär gurkan 5 mm tjocka skivor. Lägg på en laxbit och skär bort gurkan utanför laxkanten.

Topping

  1. Blanda kesella och wasabi och bred ett tunt lager på laxen. Klicka på lite rom och avsluta med rivet limeskal.

Tips

Istället för wasabi kan man använda riven pepparrot eller pepparrot på tub. Ger en något mildare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Vegopiroger

(8)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies