Laxsashimi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

Mild lax med het wasabi på en krispig gurkskiva blir ett gott och lite annorlunda tillbehör.

Tillagningstid: 45 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 gurka
  • 0.5 dl grovt salt
  • Topping:
  • 0.5 dl Kesella, 10 %
  • 0.5 tsk riven wasabi eller wasabi på tub
  • 50 g laxrom eller annan storkornig rom
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt skinn och ta bort ben från laxen. Skär den i bitar, cirka 3 x 4 centimeter och lägg dem i en skål. Blanda salt och socker med laxen. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Skär gurkan 5 mm tjocka skivor. Lägg på en laxbit och skär bort gurkan utanför laxkanten.

Topping

  1. Blanda kesella och wasabi och bred ett tunt lager på laxen. Klicka på lite rom och avsluta med rivet limeskal.

Tips

Istället för wasabi kan man använda riven pepparrot eller pepparrot på tub. Ger en något mildare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Entrévåfflor

Betyg
Betyg
(12)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 gurka
  • 0.5 dl grovt salt
  • Topping:
  • 0.5 dl Kesella, 10 %
  • 0.5 tsk riven wasabi eller wasabi på tub
  • 50 g laxrom eller annan storkornig rom
  • 1 lime, rivet skal

Laxsashimi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

Mild lax med het wasabi på en krispig gurkskiva blir ett gott och lite annorlunda tillbehör.

Tillagningstid: 45 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt skinn och ta bort ben från laxen. Skär den i bitar, cirka 3 x 4 centimeter och lägg dem i en skål. Blanda salt och socker med laxen. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Skär gurkan 5 mm tjocka skivor. Lägg på en laxbit och skär bort gurkan utanför laxkanten.

Topping

  1. Blanda kesella och wasabi och bred ett tunt lager på laxen. Klicka på lite rom och avsluta med rivet limeskal.

Tips

Istället för wasabi kan man använda riven pepparrot eller pepparrot på tub. Ger en något mildare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Entrévåfflor

Betyg
Betyg
(12)