För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxpasta med grädde och citron

Betyg (1-5):
4.27 (26 betyg)

Lyxa till vardagsmiddagen med färsk pasta och lax i en sås på grädde och vitt vin, fänkål och lök. Garnera med färsk dill och servera en krispig kålsallad till.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färsk fettuccine
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • 180 g kallrökt lax, i skivor
  • dill eller persilja, till garnering
  • Kålsallad
  • 325 g cole slaw, hackat och klart
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och fänkål i olja tills löken är mjuk. Häll i vinet och låt puttra några minuter. Häll i grädde och smula ner buljongtärningen. Låt såsen koka ner ca 10 min.
  2. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar. Skär laxen i strimlor. Lägg ner laxen i såsen och vänd runt den nykokta pastan med såsen. Blanda ingredienserna till salladen. Servera pastan med salladen, garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Anne

2020-01-02

Det här receptet är verkligen bra, gjorde även en vegetarisk variant med champinjoner. Serverade kokta ärtor med dill vid sidan om.

Ing-Marie

2019-12-17

Enkelt att tillaga och smakade supergott!

Liknande recept

Lax med ljummen yoghurtsås

(12)

Laxtaco

(9)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(10)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(15)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(6)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g färsk fettuccine
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • 180 g kallrökt lax, i skivor
  • dill eller persilja, till garnering
  • Kålsallad
  • 325 g cole slaw, hackat och klart
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Laxpasta med grädde och citron

Betyg (1-5):
4.27 (26 betyg)

Lyxa till vardagsmiddagen med färsk pasta och lax i en sås på grädde och vitt vin, fänkål och lök. Garnera med färsk dill och servera en krispig kålsallad till.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och fänkål i olja tills löken är mjuk. Häll i vinet och låt puttra några minuter. Häll i grädde och smula ner buljongtärningen. Låt såsen koka ner ca 10 min.
  2. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar. Skär laxen i strimlor. Lägg ner laxen i såsen och vänd runt den nykokta pastan med såsen. Blanda ingredienserna till salladen. Servera pastan med salladen, garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Anne

2020-01-02

Det här receptet är verkligen bra, gjorde även en vegetarisk variant med champinjoner. Serverade kokta ärtor med dill vid sidan om.

Ing-Marie

2019-12-17

Enkelt att tillaga och smakade supergott!

Liknande recept

Lax med ljummen yoghurtsås

(12)

Laxtaco

(9)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(10)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(15)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(6)