För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxmacka med gräddkokt grönkål

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Gör en lax- och grönkålsmacka av resterna från julbordet. Grönkål är billigt, nyttigt och gott.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Gräddkokt grönkål:
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 500 g tinad fryst grönkål
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, finrivet skal enbart det gula
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • La xmacka:
  • 8 skivor kallrökt lax eller rimmad lax
  • 1 msk smör
  • 4 kvist skivor vörtbröd
  • 1 klyftad citron

Gör så här

  1. Smält smöret i en panna och stek löken mjuk, cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt grönkål, salt och peppar. Stek ytterligare 3 minuter, tillsätt mjölk och grädde. Låt koka 10 minuter på svag värme.
  3. Tillsätt citronskal och muskot, smaka eventuellt av med salt och peppar.
  4. Fördela grönkål och lax på smörade brödskivor. Garnera med citronklyftor.

Tips

Grönkål är fylld av mineraler, antioxidanter och andra nyttigheter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Quesadilla med quinoa och chili

(9)

Klassiska falafel

(67)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Gräddkokt grönkål:
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 500 g tinad fryst grönkål
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, finrivet skal enbart det gula
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk salt
  • La xmacka:
  • 8 skivor kallrökt lax eller rimmad lax
  • 1 msk smör
  • 4 kvist skivor vörtbröd
  • 1 klyftad citron

Laxmacka med gräddkokt grönkål

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Gör en lax- och grönkålsmacka av resterna från julbordet. Grönkål är billigt, nyttigt och gott.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en panna och stek löken mjuk, cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt grönkål, salt och peppar. Stek ytterligare 3 minuter, tillsätt mjölk och grädde. Låt koka 10 minuter på svag värme.
  3. Tillsätt citronskal och muskot, smaka eventuellt av med salt och peppar.
  4. Fördela grönkål och lax på smörade brödskivor. Garnera med citronklyftor.

Tips

Grönkål är fylld av mineraler, antioxidanter och andra nyttigheter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Quesadilla med quinoa och chili

(9)

Klassiska falafel

(67)