
Laxlasagne med cottage cheese och dill
Köttfärsen är utbytt mot lax i den här goda lasagnen.
- 2 msk smör
- 300 g strimlad purjolök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 500 g cottage cheese
- 5 dl mjölk
- 200 g riven parmesanost
- 2 dl hackad dill
- 0.5 tsk svartpeppar
- 400 g skivad kallrökt lax
- 500 g färska lasagneplattor
- 1 tsk salt
Gör så här
- Smält smöret i en panna och bryn purjolök och vitlök cirka 2 minuter.
- Mixa cottage cheese, mjölk och parmesanost med en stavmixer. Rör ner dill. Salta och peppra.
- Varva lök, ostblandning och lax med lasagneplattor i en ugnsfast form, cirka 20x30 centimeter.
- Gratinera i ugnen cirka 20 minuter eller enligt förpackningen. Lasagnen är klar när den bubblar i kanterna och ytan är gyllenbrun.
Liknande recept
Laxlasagne med cottage cheese och dill
Köttfärsen är utbytt mot lax i den här goda lasagnen.
Gör så här
- Smält smöret i en panna och bryn purjolök och vitlök cirka 2 minuter.
- Mixa cottage cheese, mjölk och parmesanost med en stavmixer. Rör ner dill. Salta och peppra.
- Varva lök, ostblandning och lax med lasagneplattor i en ugnsfast form, cirka 20x30 centimeter.
- Gratinera i ugnen cirka 20 minuter eller enligt förpackningen. Lasagnen är klar när den bubblar i kanterna och ytan är gyllenbrun.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-04-30
Vår lasagne blev perfekt. Vi mixade kesoblandningen tillsammans med löken och bytte ut en del av mjölken mot grädde. Det tror vi gjorde att det blev krämigt i stället för vattnigt. Underbart lyxig och god lasagne som passar till både vardag och fest.
2014-03-14
Kanon gott, fungerade alldeles utmärkt med lättmjölk och lättkeso för mig.
2012-12-10
Det är viktigt att ta mjölk 3% och inte lättkeso då blir det för vattnigt. Vill man ha den krämigare kan man byta mjölken mot grädde eller creme fraiche och ev mixa ner 1 msk vetemjöl i blandningen.
2012-12-06
Dåliga proportioner i receptet, alldeles för mycket mjölk för mängden keso och ost. Rätten flöt när jag lagade den, trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Kan inte rekommenderas alls! Mycket besviken.
2012-05-18
Jag har lagt till 1st zuccini som jag steker med purjolöken.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sofia och Shoaib
2014-04-30
Vår lasagne blev perfekt. Vi mixade kesoblandningen tillsammans med löken och bytte ut en del av mjölken mot grädde. Det tror vi gjorde att det blev krämigt i stället för vattnigt. Underbart lyxig och god lasagne som passar till både vardag och fest.
Birgitta
2014-03-14
Kanon gott, fungerade alldeles utmärkt med lättmjölk och lättkeso för mig.
Coop
2012-12-10
Det är viktigt att ta mjölk 3% och inte lättkeso då blir det för vattnigt. Vill man ha den krämigare kan man byta mjölken mot grädde eller creme fraiche och ev mixa ner 1 msk vetemjöl i blandningen.
Beate Persson
2012-12-06
Dåliga proportioner i receptet, alldeles för mycket mjölk för mängden keso och ost. Rätten flöt när jag lagade den, trots att jag följde receptet till punkt och pricka. Kan inte rekommenderas alls! Mycket besviken.
Bibbi
2012-05-18
Jag har lagt till 1st zuccini som jag steker med purjolöken.