Laxfilé med rökig glaze

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 600 g laxfilé, med skinn
  • 1.5 tsk röksalt
  • 1 msk smulad rosépeppar
  • Garnering:
  • 1 msk röd basilika, några blad
  • Glaze:
  • 2 msk honung
  • 1 msk soja
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Blanda glazen. Pensla laxen på ovansidan. Låt dra 15 minuter. Strö salt och rosépeppar över. Lägg den på grillen med skinnsidan mot gallret. Lägg över en bit aluminiumfolie så att det täcker laxen. Grilla 12-15 minuter. Garnera gärna med röda basilikablad.
  2. De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2012-01-26

Mycket god och bra bjudrätt. Har lagat detta många gånger

Liknande recept

Laxtaco

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Bowl med sashimilax

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g laxfilé, med skinn
  • 1.5 tsk röksalt
  • 1 msk smulad rosépeppar
  • Garnering:
  • 1 msk röd basilika, några blad
  • Glaze:
  • 2 msk honung
  • 1 msk soja
  • 2 msk olja

Laxfilé med rökig glaze

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda glazen. Pensla laxen på ovansidan. Låt dra 15 minuter. Strö salt och rosépeppar över. Lägg den på grillen med skinnsidan mot gallret. Lägg över en bit aluminiumfolie så att det täcker laxen. Grilla 12-15 minuter. Garnera gärna med röda basilikablad.
  2. De flesta sojor är glutenfria, men ett fåtal kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2012-01-26

Mycket god och bra bjudrätt. Har lagat detta många gånger

Liknande recept

Laxtaco

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies