Laxfilé med räksalsa

Laxfilé med räksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Het krämig wasabimajo är underbart till den lite syrliga räksalsan. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 dl vitt vin eller saft av 1 citron
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • Wasabimajo
  • 3 msk grädde
  • 1 tsk wasabipasta
  • 1.5 dl majonnäs
  • Räksalsa
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 msk mirin (japansk smaksättare)
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 liten röd chili, tunt skivad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 170 g skalade räkor
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren (även stjälk)
  • Till servering
  • 1 liten röd lök, tunt skivad
  • 1 lime, skivad, till garnering

Gör så här

  1. Krydda laxen med salt och peppar.Hetta upp olja i en stekpanna och steklaxbitarna ca 2 min på ovan- och undersidan (börja med skinnet nedåt om det sitter kvar).
  2. Häll över vinet eller citronsaftenoch sätt på ett lock.Efterstek under lock 2–3 min eller tills laxen nätt och jämnt är klar. Låt kallna.
  3. Vänd ihop räkorna med resten avingredienserna till salsan och smaka avmed salt.
  4. Rör ut wasabin i majonnäsen. Vispagrädden fluffig och vänd ner i majonnäsen.
  5. Lägg laxbitarna på ett serveringsfat ochlägg ev på limeskivor. Toppa med räksalsan och fördela rödlöken och ev sparade korianderblad över laxen. Servera med wasabisåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-03-02

Väldigt fräscht och gott. Jag tärnade även färsk gurka som blev ett bra komplement och fungerade som ett bra svalkande inslag. Jag tillsatte en nypa socker i lage till räksalsan för att balansera syran och sältan. Jag valde att skiva rödlöken mex en mandolin för att få den supertunn och la den i isvatten en stund för att få den riktigt krispig och få den lite mjällare i smaken. Den här lättlagade och vackra rätten kan du lätt ”impa” dina gäster med.

Arne

2018-09-03

Magiskt gott. Så tyckte även gästerna.

Susanne

2018-07-17

Supergott!!

Karin

2018-07-07

Allra bästa och enklaste festrätten på fisk och skaldjur! Maken fick detta som överaskningsmat på födelsedagen och hans mun jublade av glädje, likaså min och våra två underbara barn :)

Liknande recept

Spara recept

Fisksoppa med blåmusslor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torsk med musselsås i foliepaket

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg
Betyg
(159)
Spara recept

Räkor indiana

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Moules marinières

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smörgåstårta på Hönökaka

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(210)
Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)
Laxfilé med räksalsa
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 dl vitt vin eller saft av 1 citron
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk citronpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • Wasabimajo
  • 3 msk grädde
  • 1 tsk wasabipasta
  • 1.5 dl majonnäs
  • Räksalsa
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 msk mirin (japansk smaksättare)
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 liten röd chili, tunt skivad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 170 g skalade räkor
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren (även stjälk)
  • Till servering
  • 1 liten röd lök, tunt skivad
  • 1 lime, skivad, till garnering

Laxfilé med räksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Het krämig wasabimajo är underbart till den lite syrliga räksalsan. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krydda laxen med salt och peppar.Hetta upp olja i en stekpanna och steklaxbitarna ca 2 min på ovan- och undersidan (börja med skinnet nedåt om det sitter kvar).
  2. Häll över vinet eller citronsaftenoch sätt på ett lock.Efterstek under lock 2–3 min eller tills laxen nätt och jämnt är klar. Låt kallna.
  3. Vänd ihop räkorna med resten avingredienserna till salsan och smaka avmed salt.
  4. Rör ut wasabin i majonnäsen. Vispagrädden fluffig och vänd ner i majonnäsen.
  5. Lägg laxbitarna på ett serveringsfat ochlägg ev på limeskivor. Toppa med räksalsan och fördela rödlöken och ev sparade korianderblad över laxen. Servera med wasabisåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-03-02

Väldigt fräscht och gott. Jag tärnade även färsk gurka som blev ett bra komplement och fungerade som ett bra svalkande inslag. Jag tillsatte en nypa socker i lage till räksalsan för att balansera syran och sältan. Jag valde att skiva rödlöken mex en mandolin för att få den supertunn och la den i isvatten en stund för att få den riktigt krispig och få den lite mjällare i smaken. Den här lättlagade och vackra rätten kan du lätt ”impa” dina gäster med.

Arne

2018-09-03

Magiskt gott. Så tyckte även gästerna.

Susanne

2018-07-17

Supergott!!

Karin

2018-07-07

Allra bästa och enklaste festrätten på fisk och skaldjur! Maken fick detta som överaskningsmat på födelsedagen och hans mun jublade av glädje, likaså min och våra två underbara barn :)

Liknande recept

Spara recept

Fisksoppa med blåmusslor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torsk med musselsås i foliepaket

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg
Betyg
(159)
Spara recept

Räkor indiana

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Moules marinières

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smörgåstårta på Hönökaka

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Pasta med heta räkor

Betyg
Betyg
(210)
Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)