För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm

Betyg (1-5):
3.76 (45 betyg)

Servera den stekta laxen med en len fetaostkräm med smak av vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Quinoasallad:
  • 2 dl quinoa
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 30 g hackad rucola
  • 1 dl grovhackade rostade hasselnötter
  • 0.5 dl rostade solrosfrön
  • 1 dl russin
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra laxfiléerna.

Quinoasallad

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt resten av ingredienserna till quinoan.

Fetaostkräm

  1. Smula ner fetaosten i en skål och blanda i crème fraiche, pressad vitlök och svartpeppar.
  2. Stek laxen och servera tillsammans med quinoasallad och fetaostkräm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla N

2015-06-07

Tack Maria som bjöd oss på denna underbart goda, härligt sommarfräscha rätt. Loved it!

Maria

2015-04-29

Jättegott! Men utan nötter! Supergott med hackade pumpafrön istället!!

Inger

2014-01-26

Jätte, jättegott!

Maria H

2012-10-19

Helt fantastisk rätt! Använde mer rucola och grillade laxen i ugn, mums!

Maria P

2012-02-23

Nötterna gör susen - finns skalade att köpa så slipper man det momentet.

Liknande recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Skaldjurscheesecake

(34)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(19)

Saras smörgåstårta

(56)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Örtig lax med grapefrukt och rostade fänkålsfrön

(11)

Laxlyx

(26)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Quinoasallad:
  • 2 dl quinoa
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 30 g hackad rucola
  • 1 dl grovhackade rostade hasselnötter
  • 0.5 dl rostade solrosfrön
  • 1 dl russin
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Fetaostkräm:
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar

Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm

Betyg (1-5):
3.76 (45 betyg)

Servera den stekta laxen med en len fetaostkräm med smak av vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra laxfiléerna.

Quinoasallad

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt resten av ingredienserna till quinoan.

Fetaostkräm

  1. Smula ner fetaosten i en skål och blanda i crème fraiche, pressad vitlök och svartpeppar.
  2. Stek laxen och servera tillsammans med quinoasallad och fetaostkräm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla N

2015-06-07

Tack Maria som bjöd oss på denna underbart goda, härligt sommarfräscha rätt. Loved it!

Maria

2015-04-29

Jättegott! Men utan nötter! Supergott med hackade pumpafrön istället!!

Inger

2014-01-26

Jätte, jättegott!

Maria H

2012-10-19

Helt fantastisk rätt! Använde mer rucola och grillade laxen i ugn, mums!

Maria P

2012-02-23

Nötterna gör susen - finns skalade att köpa så slipper man det momentet.

Liknande recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Skaldjurscheesecake

(34)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(19)

Saras smörgåstårta

(56)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Örtig lax med grapefrukt och rostade fänkålsfrön

(11)

Laxlyx

(26)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(7)