
Laxcarpaccio
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g kallrökt lax eller färsk lax (som varit fryst i minst 2 dygn innan den används)
- 0.5 dl pinjenötter
- 70 g rucola eller mangoldskott
- 1 citron, saft
- flingsalt, eventuellt
- olivolja
- parmesan
- svartpeppar
Gör så här
- Skiva laxen så tunt som möjligt. Lägg upp den på ett fat eller 4 små tallrikar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Skölj rucolan eller mangoldskott, torka och strö över laxen. Strö över pinjenötter och pressa över citronsaft. Salta och ringla över olja på färsk lax, inte på kallrökt. Hyvla eller riv parmesan och strö över laxen. Peppra.
Servering
Servera som förrätt eller bufférätt.
Tips

Beräkna 75-100 g lax per person.
Liknande recept
Laxcarpaccio
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skiva laxen så tunt som möjligt. Lägg upp den på ett fat eller 4 små tallrikar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Skölj rucolan eller mangoldskott, torka och strö över laxen. Strö över pinjenötter och pressa över citronsaft. Salta och ringla över olja på färsk lax, inte på kallrökt. Hyvla eller riv parmesan och strö över laxen. Peppra.
Servering
Servera som förrätt eller bufférätt.
Tips

Beräkna 75-100 g lax per person.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!