För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxcarpaccio

Betyg (1-5):
2.57 (21 betyg)

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kallrökt lax eller färsk lax (som varit fryst i minst 2 dygn innan den används)
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 70 g rucola eller mangoldskott
  • 1 citron, saft
  • flingsalt, eventuellt
  • olivolja
  • parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva laxen så tunt som möjligt. Lägg upp den på ett fat eller 4 små tallrikar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Skölj rucolan eller mangoldskott, torka och strö över laxen. Strö över pinjenötter och pressa över citronsaft. Salta och ringla över olja på färsk lax, inte på kallrökt. Hyvla eller riv parmesan och strö över laxen. Peppra.

Servering

Servera som förrätt eller bufférätt.

Tips

Beräkna 75-100 g lax per person.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lenas medelhavssill

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Krämig citrongrässill

(1)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Laxbakelse

(69)

Limeströmming

(0)

Matjessillröra

(30)

Gravad lax med rosépeppar

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g kallrökt lax eller färsk lax (som varit fryst i minst 2 dygn innan den används)
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 70 g rucola eller mangoldskott
  • 1 citron, saft
  • flingsalt, eventuellt
  • olivolja
  • parmesan
  • svartpeppar

Laxcarpaccio

Betyg (1-5):
2.57 (21 betyg)

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva laxen så tunt som möjligt. Lägg upp den på ett fat eller 4 små tallrikar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Skölj rucolan eller mangoldskott, torka och strö över laxen. Strö över pinjenötter och pressa över citronsaft. Salta och ringla över olja på färsk lax, inte på kallrökt. Hyvla eller riv parmesan och strö över laxen. Peppra.

Servering

Servera som förrätt eller bufférätt.

Tips

Beräkna 75-100 g lax per person.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lenas medelhavssill

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Krämig citrongrässill

(1)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Laxbakelse

(69)

Limeströmming

(0)

Matjessillröra

(30)

Gravad lax med rosépeppar

(7)