För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxburgare med fetaoströra

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Snabbstekt fiskbit med en gudomlig röra intill. Gott och enkelt för hela familjen!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé, helst en jämntjock bit
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor matbröd, gärna grovt lantbröd
  • 16 salladsblad
  • 2 skivade tomater
  • salt
  • Fetaoströra:
  • 200 g fetaost
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 150 g hackade kärnfria oliver, gärna kalamata
  • 0.3 finhackad gurka
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Ta bort eventuellt skinn och ben på laxbiten. Dela den i fyra lika stora bitar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna på medelstark värme, 2 minuter på varje sida för tunnare bitar, 3-4 minuter för tjockare. Salt och peppra.

Fetaoströra

  1. Mosa sönder fetaosten med en gaffel i en skål. Blanda i de övriga ingredienserna och smaka av med peppar.
  2. Rosta eller stek brödskivorna i lite olja i en stekpanna. Lägg upp bröd, salladsblad, laxburgare, tomatskivor, fetaoströra och avsluta med bröd.

Tips

Det går bra att byta ut brödskivorna mot hamburgerbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sally

2013-09-21

Gott

Liknande recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

(3)

Örtomelett

(6)

Västerbottenostpizza

(8)

Ädelostbakad fisk

(15)

Lasagne med rökt lax och spenat

(151)

Lax med västerbottenost

(11)

Fetaostbakad lax med zucchini

(61)

Enkel fiskgratäng

(14)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé, helst en jämntjock bit
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor matbröd, gärna grovt lantbröd
  • 16 salladsblad
  • 2 skivade tomater
  • salt
  • Fetaoströra:
  • 200 g fetaost
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 150 g hackade kärnfria oliver, gärna kalamata
  • 0.3 finhackad gurka
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar

Laxburgare med fetaoströra

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Snabbstekt fiskbit med en gudomlig röra intill. Gott och enkelt för hela familjen!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuellt skinn och ben på laxbiten. Dela den i fyra lika stora bitar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna på medelstark värme, 2 minuter på varje sida för tunnare bitar, 3-4 minuter för tjockare. Salt och peppra.

Fetaoströra

  1. Mosa sönder fetaosten med en gaffel i en skål. Blanda i de övriga ingredienserna och smaka av med peppar.
  2. Rosta eller stek brödskivorna i lite olja i en stekpanna. Lägg upp bröd, salladsblad, laxburgare, tomatskivor, fetaoströra och avsluta med bröd.

Tips

Det går bra att byta ut brödskivorna mot hamburgerbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sally

2013-09-21

Gott

Liknande recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

(3)

Örtomelett

(6)

Västerbottenostpizza

(8)

Ädelostbakad fisk

(15)

Lasagne med rökt lax och spenat

(151)

Lax med västerbottenost

(11)

Fetaostbakad lax med zucchini

(61)

Enkel fiskgratäng

(14)