Laxbiffar med japansk sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Biffar med ingefära passar utmärkt till sojan med sötma från muscovadoråsocker och syrlig smak från pressad lime.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé i små tärningar
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Japansk sås:
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk ljust muskovadosocker eller strösocker
  • 700 g kokt ris
  • 400 g kokta gröna bönor
  • 200 g kokta majskorn

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda limesaft, soja och socker.
  2. Blanda laxtärningarna med salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg i klickar av laxfärsen och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme på båda sidor.
  3. Servera biffarna med såsen, ris och grönsaker.

Tips

Utan mjölk: Servera med mjölkfri sås. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Uteslut ägget men tillsätt 2-3 msk vatten. Utan gluten: Servera med ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



michan

2013-03-29

Dessa blir mycket godare utan ägg. Ha däremot gärna i finhackad eller riven ingefära, som det står i receptet i "Vår kokbok".

Liknande recept

Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé i små tärningar
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Japansk sås:
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk ljust muskovadosocker eller strösocker
  • 700 g kokt ris
  • 400 g kokta gröna bönor
  • 200 g kokta majskorn

Laxbiffar med japansk sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Biffar med ingefära passar utmärkt till sojan med sötma från muscovadoråsocker och syrlig smak från pressad lime.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda limesaft, soja och socker.
  2. Blanda laxtärningarna med salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg i klickar av laxfärsen och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme på båda sidor.
  3. Servera biffarna med såsen, ris och grönsaker.

Tips

Utan mjölk: Servera med mjölkfri sås. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Uteslut ägget men tillsätt 2-3 msk vatten. Utan gluten: Servera med ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



michan

2013-03-29

Dessa blir mycket godare utan ägg. Ha däremot gärna i finhackad eller riven ingefära, som det står i receptet i "Vår kokbok".

Liknande recept

Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)