För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxbiffar med japansk sås

Betyg (1-5):
3.37 (35 betyg)

Biffar med ingefära passar utmärkt till sojan med sötma från muscovadoråsocker och syrlig smak från pressad lime.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé i små tärningar
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Japansk sås:
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk ljust muskovadosocker eller strösocker
  • 700 g kokt ris
  • 400 g kokta gröna bönor
  • 200 g kokta majskorn

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda limesaft, soja och socker.
  2. Blanda laxtärningarna med salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg i klickar av laxfärsen och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme på båda sidor.
  3. Servera biffarna med såsen, ris och grönsaker.

Tips

Utan mjölk: Servera med mjölkfri sås. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Uteslut ägget men tillsätt 2-3 msk vatten. Utan gluten: Servera med ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



michan

2013-03-29

Dessa blir mycket godare utan ägg. Ha däremot gärna i finhackad eller riven ingefära, som det står i receptet i "Vår kokbok".

Liknande recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Tonfisksallad med vita bönor

(17)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Lax- och spenatpaj

(93)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé i små tärningar
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Japansk sås:
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk ljust muskovadosocker eller strösocker
  • 700 g kokt ris
  • 400 g kokta gröna bönor
  • 200 g kokta majskorn

Laxbiffar med japansk sås

Betyg (1-5):
3.37 (35 betyg)

Biffar med ingefära passar utmärkt till sojan med sötma från muscovadoråsocker och syrlig smak från pressad lime.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda limesaft, soja och socker.
  2. Blanda laxtärningarna med salt, pepparrot, dill, potatismjöl och ägg. Hetta upp lite fett i en stekpanna. Lägg i klickar av laxfärsen och platta till dem lite. Stek laxbiffarna på medelstark värme på båda sidor.
  3. Servera biffarna med såsen, ris och grönsaker.

Tips

Utan mjölk: Servera med mjölkfri sås. Receptet är laktoslågt. Utan ägg: Uteslut ägget men tillsätt 2-3 msk vatten. Utan gluten: Servera med ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



michan

2013-03-29

Dessa blir mycket godare utan ägg. Ha däremot gärna i finhackad eller riven ingefära, som det står i receptet i "Vår kokbok".

Liknande recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Tonfisksallad med vita bönor

(17)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Lax- och spenatpaj

(93)