Laxbakelser med forellrom
  • Tid 30 min + 3 tim i kylskåp

Laxbakelser med forellrom

2.58 (45 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + 3 tim i kylskåp
  • Ingredienser 10

Ingredienser

10 stycken
  • 300 g kallrökt lax i bit
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl kvarg
  • 1 dl hackad gräslök
  • 4 skivor kavring
  • 25 g smält smör
Garnering:
  • 0.5 dl forellrom eller annan rom
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 1 citron i skivor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta bort skinnet och skär laxen i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull med 1 dl crème fraiche. Blanda resterande crème fraiche med kvarg, gräslök och lax i en bunke. Rör ner gelatinet och blanda ordentligt.

  2. 2

    Fördela blandningen i 10 stadiga muffinsformar och ställ kallt. n.

  3. 3

    Mixa kavring och smör i en matberedare. Lägg blandningen överst i formarna.

  4. 4

    Låt stelna i kylskåp ca 3 tim. Vänd upp formarna på ett serveringsfat.

Garnering:

  1. 1

    Garnera med forellrom, gräslök och citron.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar