Laxbakelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Läcker, somrig havsbakelse, att pryda midsommarbordet eller förrättstallriken med!

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 ljusa brödskivor, t ex formfranska
  • 2 dl skagenröra eller liknande röra
  • 0.5 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
  • 4 msk hackad dill
  • Till garnering:
  • 100 g skivad gravad eller kallrökt lax
  • 1 msk dill, i knippor
  • 1 lime eller hälften citron, rivet skal

Gör så här

  1. Ta ut 12 stora rundlar av brödet med t ex ett glas. Bred ut 2/3 av röran på 8 stora rundlar. Lägg ihop dem 2 och 2 och täck med resten av rundlarna. Tryck försiktigt till så att de fäster ihop.
  2. Bred crème fraiche eller gräddfil runt kanten på bakelserna. Tryck fast dill så att kanten blir grön. Fördela resten av röran ovanpå bakelserna och garnera med lax, citrusskal och dill.

Servering

Servera som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 12 ljusa brödskivor, t ex formfranska
  • 2 dl skagenröra eller liknande röra
  • 0.5 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
  • 4 msk hackad dill
  • Till garnering:
  • 100 g skivad gravad eller kallrökt lax
  • 1 msk dill, i knippor
  • 1 lime eller hälften citron, rivet skal

Laxbakelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Läcker, somrig havsbakelse, att pryda midsommarbordet eller förrättstallriken med!

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta ut 12 stora rundlar av brödet med t ex ett glas. Bred ut 2/3 av röran på 8 stora rundlar. Lägg ihop dem 2 och 2 och täck med resten av rundlarna. Tryck försiktigt till så att de fäster ihop.
  2. Bred crème fraiche eller gräddfil runt kanten på bakelserna. Tryck fast dill så att kanten blir grön. Fördela resten av röran ovanpå bakelserna och garnera med lax, citrusskal och dill.

Servering

Servera som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!