Laxbakelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.08 (71 betyg)

Läcker, somrig havsbakelse, att pryda midsommarbordet eller förrättstallriken med!

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 ljusa brödskivor, t ex formfranska
  • 2 dl skagenröra eller liknande röra
  • 0.5 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
  • 4 msk hackad dill
  • Till garnering:
  • 100 g skivad gravad eller kallrökt lax
  • 1 msk dill, i knippor
  • 1 lime eller hälften citron, rivet skal

Gör så här

  1. Ta ut 12 stora rundlar av brödet med t ex ett glas. Bred ut 2/3 av röran på 8 stora rundlar. Lägg ihop dem 2 och 2 och täck med resten av rundlarna. Tryck försiktigt till så att de fäster ihop.
  2. Bred crème fraiche eller gräddfil runt kanten på bakelserna. Tryck fast dill så att kanten blir grön. Fördela resten av röran ovanpå bakelserna och garnera med lax, citrusskal och dill.

Servering

Servera som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise

2014-12-28

Hur kan det bli 8 st? Får inte ihop det riktigt..

Ann-Christin

2014-03-11

Denna laxbakelse har jag gjort flera gånger och lika omtyckt varje gång.

bosse

2012-12-14

smarriga!

bosse

2012-12-08

super! jag fixade dem dagen innan, lite saftigare då!

Liknande recept

Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sesamsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 12 ljusa brödskivor, t ex formfranska
  • 2 dl skagenröra eller liknande röra
  • 0.5 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
  • 4 msk hackad dill
  • Till garnering:
  • 100 g skivad gravad eller kallrökt lax
  • 1 msk dill, i knippor
  • 1 lime eller hälften citron, rivet skal

Laxbakelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.08 (71 betyg)

Läcker, somrig havsbakelse, att pryda midsommarbordet eller förrättstallriken med!

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta ut 12 stora rundlar av brödet med t ex ett glas. Bred ut 2/3 av röran på 8 stora rundlar. Lägg ihop dem 2 och 2 och täck med resten av rundlarna. Tryck försiktigt till så att de fäster ihop.
  2. Bred crème fraiche eller gräddfil runt kanten på bakelserna. Tryck fast dill så att kanten blir grön. Fördela resten av röran ovanpå bakelserna och garnera med lax, citrusskal och dill.

Servering

Servera som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise

2014-12-28

Hur kan det bli 8 st? Får inte ihop det riktigt..

Ann-Christin

2014-03-11

Denna laxbakelse har jag gjort flera gånger och lika omtyckt varje gång.

bosse

2012-12-14

smarriga!

bosse

2012-12-08

super! jag fixade dem dagen innan, lite saftigare då!

Liknande recept

Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sesamsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)