Laxbakelse

Betyg (1-5):
2.97 (62 betyg)

Läcker, somrig havsbakelse, att pryda midsommarbordet eller förrättstallriken med!

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 12 ljusa brödskivor, t ex formfranska
  • 2 dl skagenröra eller liknande röra
  • 0.5 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
  • 4 msk hackad dill
  • Till garnering:
  • 100 g skivad gravad eller kallrökt lax
  • 1 msk dill, i knippor
  • 1 lime eller hälften citron, rivet skal

Gör så här

  1. Ta ut 12 stora rundlar av brödet med t ex ett glas. Bred ut 2/3 av röran på 8 stora rundlar. Lägg ihop dem 2 och 2 och täck med resten av rundlarna. Tryck försiktigt till så att de fäster ihop.
  2. Bred crème fraiche eller gräddfil runt kanten på bakelserna. Tryck fast dill så att kanten blir grön. Fördela resten av röran ovanpå bakelserna och garnera med lax, citrusskal och dill.

Servering

Servera som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise

2014-12-28

Hur kan det bli 8 st? Får inte ihop det riktigt..

Ann-Christin

2014-03-11

Denna laxbakelse har jag gjort flera gånger och lika omtyckt varje gång.

bosse

2012-12-14

smarriga!

bosse

2012-12-08

super! jag fixade dem dagen innan, lite saftigare då!

Liknande recept

Matjestårta

(49)

Tårta med kallrökt lax

(6)

Sill med soja, sesam och salladslök

(0)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Löjromschips

(5)

Löjromssill med citron

(7)

Krämig citrongrässill

(1)

Sesamsill

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 12 ljusa brödskivor, t ex formfranska
  • 2 dl skagenröra eller liknande röra
  • 0.5 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
  • 4 msk hackad dill
  • Till garnering:
  • 100 g skivad gravad eller kallrökt lax
  • 1 msk dill, i knippor
  • 1 lime eller hälften citron, rivet skal

Laxbakelse

Betyg (1-5):
2.97 (62 betyg)

Läcker, somrig havsbakelse, att pryda midsommarbordet eller förrättstallriken med!

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta ut 12 stora rundlar av brödet med t ex ett glas. Bred ut 2/3 av röran på 8 stora rundlar. Lägg ihop dem 2 och 2 och täck med resten av rundlarna. Tryck försiktigt till så att de fäster ihop.
  2. Bred crème fraiche eller gräddfil runt kanten på bakelserna. Tryck fast dill så att kanten blir grön. Fördela resten av röran ovanpå bakelserna och garnera med lax, citrusskal och dill.

Servering

Servera som entré- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise

2014-12-28

Hur kan det bli 8 st? Får inte ihop det riktigt..

Ann-Christin

2014-03-11

Denna laxbakelse har jag gjort flera gånger och lika omtyckt varje gång.

bosse

2012-12-14

smarriga!

bosse

2012-12-08

super! jag fixade dem dagen innan, lite saftigare då!

Liknande recept

Matjestårta

(49)

Tårta med kallrökt lax

(6)

Sill med soja, sesam och salladslök

(0)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Löjromschips

(5)

Löjromssill med citron

(7)

Krämig citrongrässill

(1)

Sesamsill

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies