Lax- och spenatpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.82 (102 betyg)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 25 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 200 g färsk bladspenat eller tinad fryst
  • 200 g strimlad kallrökt lax
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 krm riven muskot
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform.
  2. Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.
  3. Varva spenat, lax och gräslök på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.
  4. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

Servering

Servera med en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-11-18

Hej Lisa. Det ska vara 0,75 g mjölk i degen. Den ingrediensen hade ramlar bort men är nu tillbaka i listan. Mvh Maja, redaktör

Lisa

2020-11-14

Receptet saknar vatten i pajdegen och det verkar vara för lite smör. Degen blev väldigt torr.

Susann

2020-08-13

Vad är bäst att byta ut vetemjölet till om man vill ha glutenfritt?

Coop

2018-06-27

Till Anita: Tack för uppmärksamheten. Det ska vara 3 st ägg och 3 dl mjölk. Lycka till!

Anita

2018-06-24

Självklart skall det inte vara 3 dl ägg, utan 3 dl mjölk.

Roy

2015-06-26

Det blev en jättegod paj! Jag har aldrig gjort laxpaj på kallrökt lax utan bara färsk och tycker att det var jättegott med kallrökt lax!

anonym

2013-02-20

Degen var svår att jobba med så ur såväl näringssynpunkt samt hantering vore det att föredra en pajdeg som delvis är baserad på kesella. I övrigt väldigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Pajdeg:
  • 25 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 200 g färsk bladspenat eller tinad fryst
  • 200 g strimlad kallrökt lax
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 krm riven muskot
  • 2 krm salt

Lax- och spenatpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.82 (102 betyg)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform.
  2. Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.
  3. Varva spenat, lax och gräslök på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.
  4. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

Servering

Servera med en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-11-18

Hej Lisa. Det ska vara 0,75 g mjölk i degen. Den ingrediensen hade ramlar bort men är nu tillbaka i listan. Mvh Maja, redaktör

Lisa

2020-11-14

Receptet saknar vatten i pajdegen och det verkar vara för lite smör. Degen blev väldigt torr.

Susann

2020-08-13

Vad är bäst att byta ut vetemjölet till om man vill ha glutenfritt?

Coop

2018-06-27

Till Anita: Tack för uppmärksamheten. Det ska vara 3 st ägg och 3 dl mjölk. Lycka till!

Anita

2018-06-24

Självklart skall det inte vara 3 dl ägg, utan 3 dl mjölk.

Roy

2015-06-26

Det blev en jättegod paj! Jag har aldrig gjort laxpaj på kallrökt lax utan bara färsk och tycker att det var jättegott med kallrökt lax!

anonym

2013-02-20

Degen var svår att jobba med så ur såväl näringssynpunkt samt hantering vore det att föredra en pajdeg som delvis är baserad på kesella. I övrigt väldigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)