Lax- och spenatpaj

Betyg (1-5):
2.79 (89 betyg)

Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 25 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 200 g färsk bladspenat eller tinad fryst
  • 200 g strimlad kallrökt lax
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 krm riven muskot

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform.
  2. Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.
  3. Varva spenat, lax och gräslök på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.
  4. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

Servering

Servera med en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-06-27

Till Anita: Tack för uppmärksamheten. Det ska vara 3 st ägg och 3 dl mjölk. Lycka till!

Anita

2018-06-24

Självklart skall det inte vara 3 dl ägg, utan 3 dl mjölk.

Roy

2015-06-26

Det blev en jättegod paj! Jag har aldrig gjort laxpaj på kallrökt lax utan bara färsk och tycker att det var jättegott med kallrökt lax!

anonym

2013-02-20

Degen var svår att jobba med så ur såväl näringssynpunkt samt hantering vore det att föredra en pajdeg som delvis är baserad på kesella. I övrigt väldigt gott!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Bowl med sashimilax

(4)
11 st
  • Pajdeg:
  • 25 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 200 g färsk bladspenat eller tinad fryst
  • 200 g strimlad kallrökt lax
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 krm riven muskot

Lax- och spenatpaj

Betyg (1-5):
2.79 (89 betyg)

Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform.
  2. Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.
  3. Varva spenat, lax och gräslök på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.
  4. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

Servering

Servera med en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-06-27

Till Anita: Tack för uppmärksamheten. Det ska vara 3 st ägg och 3 dl mjölk. Lycka till!

Anita

2018-06-24

Självklart skall det inte vara 3 dl ägg, utan 3 dl mjölk.

Roy

2015-06-26

Det blev en jättegod paj! Jag har aldrig gjort laxpaj på kallrökt lax utan bara färsk och tycker att det var jättegott med kallrökt lax!

anonym

2013-02-20

Degen var svår att jobba med så ur såväl näringssynpunkt samt hantering vore det att föredra en pajdeg som delvis är baserad på kesella. I övrigt väldigt gott!

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies