Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 paket saffran
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g laxfilé
  • 200 g broccoli eller blomkål
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g frysta, tinade musslor
  • 1 dl finhackad dill
  • salt
  • Till servering
  • aioli och bröd

Gör så här

  1. Stek lök och saffran i smör i en vid kastrull tills löken mjuknat utan att få färg.
  2. Häll i vin, vatten och grädde. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt sjuda 5 minuter utan lock.
  3. Skär laxen i kuber och broccoli i tunna skivor, gärna med mandolin.
  4. Dra kastrullen av värmen. Lägg ner lax och broccoli och låt stå 5 min under lock.
  5. Fördela räkor och musslor i portionsskålar. Servera soppan i skålarna med skaldjuren och toppa med färsk dill. Servera med aioli och en bit bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lilian

2015-11-19

Bytte ut laxen mot torsk. Det blev minst lika gott. Serverade den som gryta (det är ju vad som står i överskriften). Konstigt att det står "soppa" längre ner i receptet.

Helena

2015-10-21

Jättegod! serverade som gryta med ris till så jag lät såsen koka ner lite längre. Fungerar säkert med torsk också. Kändes lyxigt med räkor och musslor som tillbehör. Strödde dill över som garnering. Vackert!

Liknande recept

Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax i ugn med kräftsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Camillas bouillabaisse

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 paket saffran
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g laxfilé
  • 200 g broccoli eller blomkål
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g frysta, tinade musslor
  • 1 dl finhackad dill
  • salt
  • Till servering
  • aioli och bröd

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och saffran i smör i en vid kastrull tills löken mjuknat utan att få färg.
  2. Häll i vin, vatten och grädde. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt sjuda 5 minuter utan lock.
  3. Skär laxen i kuber och broccoli i tunna skivor, gärna med mandolin.
  4. Dra kastrullen av värmen. Lägg ner lax och broccoli och låt stå 5 min under lock.
  5. Fördela räkor och musslor i portionsskålar. Servera soppan i skålarna med skaldjuren och toppa med färsk dill. Servera med aioli och en bit bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lilian

2015-11-19

Bytte ut laxen mot torsk. Det blev minst lika gott. Serverade den som gryta (det är ju vad som står i överskriften). Konstigt att det står "soppa" längre ner i receptet.

Helena

2015-10-21

Jättegod! serverade som gryta med ris till så jag lät såsen koka ner lite längre. Fungerar säkert med torsk också. Kändes lyxigt med räkor och musslor som tillbehör. Strödde dill över som garnering. Vackert!

Liknande recept

Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax i ugn med kräftsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Camillas bouillabaisse

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)