Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 paket saffran
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g laxfilé
  • 200 g broccoli eller blomkål
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g frysta, tinade musslor
  • 1 dl finhackad dill
  • salt
  • Till servering
  • aioli och bröd

Gör så här

  1. Stek lök och saffran i smör i en vid kastrull tills löken mjuknat utan att få färg.
  2. Häll i vin, vatten och grädde. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt sjuda 5 minuter utan lock.
  3. Skär laxen i kuber och broccoli i tunna skivor, gärna med mandolin.
  4. Dra kastrullen av värmen. Lägg ner lax och broccoli och låt stå 5 min under lock.
  5. Fördela räkor och musslor i portionsskålar. Servera soppan i skålarna med skaldjuren och toppa med färsk dill. Servera med aioli och en bit bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lilian

2015-11-19

Bytte ut laxen mot torsk. Det blev minst lika gott. Serverade den som gryta (det är ju vad som står i överskriften). Konstigt att det står "soppa" längre ner i receptet.

Helena

2015-10-21

Jättegod! serverade som gryta med ris till så jag lät såsen koka ner lite längre. Fungerar säkert med torsk också. Kändes lyxigt med räkor och musslor som tillbehör. Strödde dill över som garnering. Vackert!

Liknande recept

Asiatisk fiskgryta

(8)

Camillas bouillabaisse

(14)

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(34)

Festfiskgryta

(10)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Moules-gryta torsk och räkor

(34)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 paket saffran
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g laxfilé
  • 200 g broccoli eller blomkål
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g frysta, tinade musslor
  • 1 dl finhackad dill
  • salt
  • Till servering
  • aioli och bröd

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och saffran i smör i en vid kastrull tills löken mjuknat utan att få färg.
  2. Häll i vin, vatten och grädde. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt sjuda 5 minuter utan lock.
  3. Skär laxen i kuber och broccoli i tunna skivor, gärna med mandolin.
  4. Dra kastrullen av värmen. Lägg ner lax och broccoli och låt stå 5 min under lock.
  5. Fördela räkor och musslor i portionsskålar. Servera soppan i skålarna med skaldjuren och toppa med färsk dill. Servera med aioli och en bit bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lilian

2015-11-19

Bytte ut laxen mot torsk. Det blev minst lika gott. Serverade den som gryta (det är ju vad som står i överskriften). Konstigt att det står "soppa" längre ner i receptet.

Helena

2015-10-21

Jättegod! serverade som gryta med ris till så jag lät såsen koka ner lite längre. Fungerar säkert med torsk också. Kändes lyxigt med räkor och musslor som tillbehör. Strödde dill över som garnering. Vackert!

Liknande recept

Asiatisk fiskgryta

(8)

Camillas bouillabaisse

(14)

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(34)

Festfiskgryta

(10)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Moules-gryta torsk och räkor

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies