Lax- och purjolökspaj

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

En lättlagad paj med färdig pajdeg som är perfekt att svänga ihop en vardagskväll. Man kan ta det man har hemma i kylen och lägg i pajskalet, hälla över äggstanningen och grädda enligt receptet. I den här goda pajen är det purjolök, potatis och lax som gäller.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 färsk pajdeg (à 230 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 purjolök
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 kokta potatisar, i bitar
  • 200 g färsk lax, i strimlor
  • 1 dl grovhackad dill

Gör så här

  1. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Vispa lätt ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Dela purjolöken på längden och skär i 5 cm långa bitar. Fräs i olja så den blir mjuk utan att få färg.
  3. Fördela purjolöken, potatis, lax och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min.

Tips

Färdig pajdeg sparar mycket tid i köket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 färsk pajdeg (à 230 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 purjolök
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 kokta potatisar, i bitar
  • 200 g färsk lax, i strimlor
  • 1 dl grovhackad dill

Lax- och purjolökspaj

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

En lättlagad paj med färdig pajdeg som är perfekt att svänga ihop en vardagskväll. Man kan ta det man har hemma i kylen och lägg i pajskalet, hälla över äggstanningen och grädda enligt receptet. I den här goda pajen är det purjolök, potatis och lax som gäller.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Vispa lätt ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Dela purjolöken på längden och skär i 5 cm långa bitar. Fräs i olja så den blir mjuk utan att få färg.
  3. Fördela purjolöken, potatis, lax och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min.

Tips

Färdig pajdeg sparar mycket tid i köket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies