Lax- och purjolökspaj

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

En lättlagad paj med färdig pajdeg som är perfekt att svänga ihop en vardagskväll. Man kan ta det man har hemma i kylen och lägg i pajskalet, hälla över äggstanningen och grädda enligt receptet. I den här goda pajen är det purjolök, potatis och lax som gäller.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 färsk pajdeg (à 230 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 purjolök
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 kokta potatisar, i bitar
  • 200 g färsk lax, i strimlor
  • 1 dl grovhackad dill

Gör så här

  1. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Vispa lätt ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Dela purjolöken på längden och skär i 5 cm långa bitar. Fräs i olja så den blir mjuk utan att få färg.
  3. Fördela purjolöken, potatis, lax och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min.

Tips

Färdig pajdeg sparar mycket tid i köket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(1)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 färsk pajdeg (à 230 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 purjolök
  • 0.5 msk olivolja
  • 4 kokta potatisar, i bitar
  • 200 g färsk lax, i strimlor
  • 1 dl grovhackad dill

Lax- och purjolökspaj

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

En lättlagad paj med färdig pajdeg som är perfekt att svänga ihop en vardagskväll. Man kan ta det man har hemma i kylen och lägg i pajskalet, hälla över äggstanningen och grädda enligt receptet. I den här goda pajen är det purjolök, potatis och lax som gäller.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Vispa lätt ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Dela purjolöken på längden och skär i 5 cm långa bitar. Fräs i olja så den blir mjuk utan att få färg.
  3. Fördela purjolöken, potatis, lax och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 25 min.

Tips

Färdig pajdeg sparar mycket tid i köket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(1)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies