För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lax med salsa verde

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Laga en härlig middag för många! Du preparerar laxen och fyller den med godsaker, sedan lagar den sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 hackade ansjovis- eller sardellfiléer
  • 4 msk finhackad kapris
  • 1.5 dl finhackade persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1.2 kg laxfilé med skinn, delad i två lika stora delar
  • 3 msk olivolja
  • 4 skivade tomater
  • 1 tsk torkad timjan eller motsvarande mängd färsk
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 1.6 kg kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 600 g kokta haricots verts

Gör så här

  1. Blanda ansjovis eller sardeller, 2 msk kapris, persilja, 1 vitlök och peppar i en skål. Eller kör allt i mixer/matberedare till en krämig massa.
  2. Lägg den ena laxfilén med skinnsidan ner i en ugnsform (gärna på ett bakplåtspapper). Bred på salsan och täck med den andra filén med skinnsidan upp. Pensla den med lite olja.
  3. Lägg tomatskivor, timjan och resterande kapris och vitlök runt fisken. Strö över salt och peppar. Häll resten av oljan runt fisken. Baka den i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt, ca 30 minuter.
  4. Lyft av skinnet och servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Laxpaj med potatis

(13)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Lax- och spenatpaj

(92)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 6 hackade ansjovis- eller sardellfiléer
  • 4 msk finhackad kapris
  • 1.5 dl finhackade persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1.2 kg laxfilé med skinn, delad i två lika stora delar
  • 3 msk olivolja
  • 4 skivade tomater
  • 1 tsk torkad timjan eller motsvarande mängd färsk
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 1.6 kg kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 600 g kokta haricots verts

Lax med salsa verde

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Laga en härlig middag för många! Du preparerar laxen och fyller den med godsaker, sedan lagar den sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ansjovis eller sardeller, 2 msk kapris, persilja, 1 vitlök och peppar i en skål. Eller kör allt i mixer/matberedare till en krämig massa.
  2. Lägg den ena laxfilén med skinnsidan ner i en ugnsform (gärna på ett bakplåtspapper). Bred på salsan och täck med den andra filén med skinnsidan upp. Pensla den med lite olja.
  3. Lägg tomatskivor, timjan och resterande kapris och vitlök runt fisken. Strö över salt och peppar. Häll resten av oljan runt fisken. Baka den i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt, ca 30 minuter.
  4. Lyft av skinnet och servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Laxpaj med potatis

(13)

Laxsida med couscoussallad

(11)

Lax- och spenatpaj

(92)