Lax med pestopasta

Lax med pestopasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Grillad lax med skärdgårdskrydda på en bädd av risoni, krispiga grönsaker och pesto.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g skärgårdskryddad laxfilé (1 filé = 125 g)
  • 2 tsk rapsolja
  • Risonisallad:
  • 4 dl risoni
  • 140 g pesto
  • 200 g morötter i tunna strimlor
  • 200 g gurka i tärningar
  • 200 g förvällda sockerärtor eller gröna bönor i strimlor
  • 120 g cocktailtomater i halvor
  • 80 g rucola eller annan sallad
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Blanda genast ner peston. Låt svalna lite och blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med lite salt och peppar. Pensla laxbitarna med olja och grilla dem ca 3 minuter per sida. Servera dem genast till ljummen eller kall sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskburgare med hemgjord dressing

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Lax med pestopasta
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g skärgårdskryddad laxfilé (1 filé = 125 g)
  • 2 tsk rapsolja
  • Risonisallad:
  • 4 dl risoni
  • 140 g pesto
  • 200 g morötter i tunna strimlor
  • 200 g gurka i tärningar
  • 200 g förvällda sockerärtor eller gröna bönor i strimlor
  • 120 g cocktailtomater i halvor
  • 80 g rucola eller annan sallad
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt

Lax med pestopasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Grillad lax med skärdgårdskrydda på en bädd av risoni, krispiga grönsaker och pesto.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av. Blanda genast ner peston. Låt svalna lite och blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med lite salt och peppar. Pensla laxbitarna med olja och grilla dem ca 3 minuter per sida. Servera dem genast till ljummen eller kall sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskburgare med hemgjord dressing

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)