Lax med mangosalsa

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Nudlar med lax och exotisk mangosalsa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 250 g risnudlar
  • 1 mango
  • 1 paprika, fintärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 lime
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé

Gör så här

  1. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ihop mango, paprika, lök och koriander. Smaka av med finrivet skal och saft av en halv lime och salt.
  3. Vänd runt nudlarna med mango chutney och smaka av med resten av limesaften och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min per sida.

Servering

Hotta upp salsan med färsk chili och runda av med honung.

Tips

Föredrar barnen ris går det utmärkt till laxen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med limesås och spenatwok

(49)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(59)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 250 g risnudlar
  • 1 mango
  • 1 paprika, fintärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 lime
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé

Lax med mangosalsa

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Nudlar med lax och exotisk mangosalsa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ihop mango, paprika, lök och koriander. Smaka av med finrivet skal och saft av en halv lime och salt.
  3. Vänd runt nudlarna med mango chutney och smaka av med resten av limesaften och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min per sida.

Servering

Hotta upp salsan med färsk chili och runda av med honung.

Tips

Föredrar barnen ris går det utmärkt till laxen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med limesås och spenatwok

(49)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(59)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies