Lax med ljummen vintersallad

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Ljummen sallad med lax är gott när det är kallt ute.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g färsk laxfilé i bit av hög kvalité
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Vintersallad:
  • 2 msk smör
  • 2 strimlade schalottenlökar
  • 100 kantareller eller champinjoner
  • 400 g savoykål
  • 1 tärnad saltgurka
  • 2 msk olja, eventuellt

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med smör i. Stek lök och svamp ca 5 min.

Vintersallad

  1. Skär kålen i ca 3 cm bitar. Lägg ner kål och gurka med svampen och stek ytterligare 5–7 min under omrörning. Tillsätt olja om det behövs. Vänd runt persilja och ställ åt sidan.
  2. Salta och peppra laxen. Stek laxen i en het panna med olja i ca 4 min per sida.
  3. Lägg upp kålblandningen på ett serveringsfat och lägg laxen i mitten. Tryck lätt på laxen så den faller isär lite grann. Klicka på yoghurt och senap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-03-17

@ Annette Olsson Tack för att du uppmärksammade oss på felet. Det har blivit ett fel i registreringen som vi ska rätta till så snabbt som möjligt.

Annette Olsson

2014-03-15

Är det verkligen rätt bild? Jag kan inte se någon lax men väl något som liknar röd paprika och spenatblad. Inte heller kan jag se något av all vitkålen som står i receptet.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Bowl med sashimilax

(5)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

(0)

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g färsk laxfilé i bit av hög kvalité
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Vintersallad:
  • 2 msk smör
  • 2 strimlade schalottenlökar
  • 100 kantareller eller champinjoner
  • 400 g savoykål
  • 1 tärnad saltgurka
  • 2 msk olja, eventuellt

Lax med ljummen vintersallad

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Ljummen sallad med lax är gott när det är kallt ute.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med smör i. Stek lök och svamp ca 5 min.

Vintersallad

  1. Skär kålen i ca 3 cm bitar. Lägg ner kål och gurka med svampen och stek ytterligare 5–7 min under omrörning. Tillsätt olja om det behövs. Vänd runt persilja och ställ åt sidan.
  2. Salta och peppra laxen. Stek laxen i en het panna med olja i ca 4 min per sida.
  3. Lägg upp kålblandningen på ett serveringsfat och lägg laxen i mitten. Tryck lätt på laxen så den faller isär lite grann. Klicka på yoghurt och senap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-03-17

@ Annette Olsson Tack för att du uppmärksammade oss på felet. Det har blivit ett fel i registreringen som vi ska rätta till så snabbt som möjligt.

Annette Olsson

2014-03-15

Är det verkligen rätt bild? Jag kan inte se någon lax men väl något som liknar röd paprika och spenatblad. Inte heller kan jag se något av all vitkålen som står i receptet.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Sjuden lax med farmors gurksallad

(3)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Bowl med sashimilax

(5)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

(0)

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies