Lax med knaprigt nöttäcke

Betyg (1-5):
3 (16 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 0.5 dl grovhackade pumpakärnor
  • 1 msk olivolja
  • 150 g haricots verts
  • 1 liten rödlök i klyftor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Blanda olivolja och senap med nöt- och fröhacket. Täck laxen med smeten.
  3. Stek mitt i ugnen 20–25 min till en innertemperatur på 50–52°.
  4. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja i. Slunga runt haricots verts och rödlök tills löken är mjuk utan att få färg. Smaka av med salt och servera direkt till laxen och ev. råris.

Tips

Servera med råris om du vill ha ett matigare tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2015-06-21

Enkelt och supergott! MEN: Jag bytte ut senapen mot färsk koriander och chili. Valnötterna bytte jag ut mot mandel. När jag saltade laxen pressade jag även över citron och kramade ur saften från finriven ingefära. Serverade med saffranskryddat ris. Kommer bli en favorit!

Marita

2015-04-25

Mycket uppskattat. Jag serversde med en kall creme fraiche-sås med limeskal och saffran.

Sara

2015-04-16

Enkelt och supergott. Serverade med ugnsrostade rotfrukter.

Annika

2015-03-22

Mycket bra. Gott och ett lite annorlunda sätt att severa lax. Nästa gång sa jag dock tillaga laxen utan nötterna i ångugnen. Nötterna rostar jag innan jag hackar grovt och blandar med senap och olja. Sedan brer jag det över den färdiga ångkokta fisken. Bönor + rödlöken var perfekt till. Det ska jag göra som tillbehör till annat också. Ris behövdes inte.

Jon, Norrtälge

2015-03-13

Smaken var "svår". Laxen var bra.

Anna

2015-03-01

Vi gjorde bara laxen och serverade med potatismos - supergott!

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Laxpaj med potatis

(13)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 0.5 dl grovhackade pumpakärnor
  • 1 msk olivolja
  • 150 g haricots verts
  • 1 liten rödlök i klyftor
  • 1 tsk salt

Lax med knaprigt nöttäcke

Betyg (1-5):
3 (16 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Blanda olivolja och senap med nöt- och fröhacket. Täck laxen med smeten.
  3. Stek mitt i ugnen 20–25 min till en innertemperatur på 50–52°.
  4. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja i. Slunga runt haricots verts och rödlök tills löken är mjuk utan att få färg. Smaka av med salt och servera direkt till laxen och ev. råris.

Tips

Servera med råris om du vill ha ett matigare tillbehör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2015-06-21

Enkelt och supergott! MEN: Jag bytte ut senapen mot färsk koriander och chili. Valnötterna bytte jag ut mot mandel. När jag saltade laxen pressade jag även över citron och kramade ur saften från finriven ingefära. Serverade med saffranskryddat ris. Kommer bli en favorit!

Marita

2015-04-25

Mycket uppskattat. Jag serversde med en kall creme fraiche-sås med limeskal och saffran.

Sara

2015-04-16

Enkelt och supergott. Serverade med ugnsrostade rotfrukter.

Annika

2015-03-22

Mycket bra. Gott och ett lite annorlunda sätt att severa lax. Nästa gång sa jag dock tillaga laxen utan nötterna i ångugnen. Nötterna rostar jag innan jag hackar grovt och blandar med senap och olja. Sedan brer jag det över den färdiga ångkokta fisken. Bönor + rödlöken var perfekt till. Det ska jag göra som tillbehör till annat också. Ris behövdes inte.

Jon, Norrtälge

2015-03-13

Smaken var "svår". Laxen var bra.

Anna

2015-03-01

Vi gjorde bara laxen och serverade med potatismos - supergott!

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Laxpaj med potatis

(13)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies