För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl råris
  • 1 msk olivolja
  • 250 g broccoli i mindre bitar
  • 200 g svartkål eller pak choi i mindre bitar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • salt
  • Ingefärsdressing:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ketjap manis eller ljus soja
  • 2 tsk rörsocker
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli, svartkål och salladslök hastigt, salta. Skär laxen i stora kuber eller portionsbitar och salta. Stek fisken runt om i het panna till fin stekyta men behåll en rå kärna. Vänd ihop riset med grönsakerna och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med laxen och ringla dressingen över fisken.

Tips

Spar tid! Ha gärna ris eller gryn färdigkokt i kylen, då kan du lätt fixa middagen snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-04

Fick ha mycket mer ketchap manis för att dressingen skulle smaka nåt. Hade även i 1 riven vitlöksklyfta i dressingen. Annars en enkel och fräsch middag.

Cecilia

2016-03-17

Supergott!

Liknande recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Laxsallad med lime och jordnötter

(19)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Lax med salsa verde

(0)

Lax- och spenatpaj

(99)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl råris
  • 1 msk olivolja
  • 250 g broccoli i mindre bitar
  • 200 g svartkål eller pak choi i mindre bitar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • salt
  • Ingefärsdressing:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ketjap manis eller ljus soja
  • 2 tsk rörsocker
  • 0.5 dl vatten

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli, svartkål och salladslök hastigt, salta. Skär laxen i stora kuber eller portionsbitar och salta. Stek fisken runt om i het panna till fin stekyta men behåll en rå kärna. Vänd ihop riset med grönsakerna och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med laxen och ringla dressingen över fisken.

Tips

Spar tid! Ha gärna ris eller gryn färdigkokt i kylen, då kan du lätt fixa middagen snabbt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-04

Fick ha mycket mer ketchap manis för att dressingen skulle smaka nåt. Hade även i 1 riven vitlöksklyfta i dressingen. Annars en enkel och fräsch middag.

Cecilia

2016-03-17

Supergott!

Liknande recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Laxsallad med lime och jordnötter

(19)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Lax med salsa verde

(0)

Lax- och spenatpaj

(99)