Lax med chunky quinoa och senapssås

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Laxen tar inte lång tid att laga och innehåller inte särskilt många ingredienser. Men massor av smak, färg och nyttigheter.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Chunky quinoa:
  • 3 dl quinoa
  • 4 skivade morötter
  • 300 g romanesco eller broccoli, i buketter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 strimlade salladslökar
  • 0.5 dl torrostade sesamfrön
  • Sesamsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 0.5 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Börja med att koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek morötter och romanescobuketter i olja i en stekpanna. Stek ca 10 min på medelvärme och ruska om stekpannan då och då. Salta och vänd ner salladslök och ev sesamfrön.

Sesamsås

  1. Blanda alla ingredienser till sesamsåsen.
  2. Salta och peppra laxen. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek 3–4 min per sida. Tiden beror på laxens tjocklek och om man vill ha en rosa mitt. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt rosa vid 55°.

Till servering

  1. Vänd ihop grönsakerna med quinoan och servera med lax och sesamsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(5)

Lax med dill- och fänkålsbulgur

(38)

Couscouspanna med fisk

(1)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Currylax med grönsakscouscous

(0)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Chunky quinoa:
  • 3 dl quinoa
  • 4 skivade morötter
  • 300 g romanesco eller broccoli, i buketter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 strimlade salladslökar
  • 0.5 dl torrostade sesamfrön
  • Sesamsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 0.5 tsk sesamolja

Lax med chunky quinoa och senapssås

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Laxen tar inte lång tid att laga och innehåller inte särskilt många ingredienser. Men massor av smak, färg och nyttigheter.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek morötter och romanescobuketter i olja i en stekpanna. Stek ca 10 min på medelvärme och ruska om stekpannan då och då. Salta och vänd ner salladslök och ev sesamfrön.

Sesamsås

  1. Blanda alla ingredienser till sesamsåsen.
  2. Salta och peppra laxen. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek 3–4 min per sida. Tiden beror på laxens tjocklek och om man vill ha en rosa mitt. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt rosa vid 55°.

Till servering

  1. Vänd ihop grönsakerna med quinoan och servera med lax och sesamsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(5)

Lax med dill- och fänkålsbulgur

(38)

Couscouspanna med fisk

(1)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Lax med quinoa på ryska

(9)

Currylax med grönsakscouscous

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies