Lax med chimichurri

Betyg (1-5):
3.5 (26 betyg)

En hel laxsida är det allra bästa att servera på en buffé, det blir alltid gott.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg laxsida med skinn
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmortlade svartpepparkorn
  • Chimichurri:
  • 2 lime, finrivet skal och saften
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili, ev mer
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 4 dl olivolja
  • 4 dl finhackad färsk persilja
  • 3 dl finhackad färsk koriander
  • 2 dl finhackad färsk oregano
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg laxsidan med skinnet nedåt på en ugnsplåt. Salta och peppra.
  3. Stek i ugnen till en innertemperatur på 57°, ca 30 min.

Chimichurri

  1. Blanda alla ingredienserna till chimichurrin.

Till servering

  1. Laxen är god att servera både varm, ljummen och kall. Toppa laxen med chimichurri och servera resterande i en skål bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sahar

2014-06-27

VÄRLDSKLASS!!!!

Hanna

2014-06-24

Supergott! Gott som dressing på sallad också. Koriandern gjorde susen!

Lola

2014-06-17

Gjorde succé på studentfesten

Liknande recept

Senapssill och lingonsill

(17)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Lax med salsa verde

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg laxsida med skinn
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmortlade svartpepparkorn
  • Chimichurri:
  • 2 lime, finrivet skal och saften
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili, ev mer
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 4 dl olivolja
  • 4 dl finhackad färsk persilja
  • 3 dl finhackad färsk koriander
  • 2 dl finhackad färsk oregano
  • 1.5 tsk salt

Lax med chimichurri

Betyg (1-5):
3.5 (26 betyg)

En hel laxsida är det allra bästa att servera på en buffé, det blir alltid gott.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg laxsidan med skinnet nedåt på en ugnsplåt. Salta och peppra.
  3. Stek i ugnen till en innertemperatur på 57°, ca 30 min.

Chimichurri

  1. Blanda alla ingredienserna till chimichurrin.

Till servering

  1. Laxen är god att servera både varm, ljummen och kall. Toppa laxen med chimichurri och servera resterande i en skål bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sahar

2014-06-27

VÄRLDSKLASS!!!!

Hanna

2014-06-24

Supergott! Gott som dressing på sallad också. Koriandern gjorde susen!

Lola

2014-06-17

Gjorde succé på studentfesten

Liknande recept

Senapssill och lingonsill

(17)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Lax med salsa verde

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies